Engageret og produktiv MF-professor fylder 70

Den 8. november kan professor ved Menighedsfakultetet i Aarhud, dr. theol Kurt Christensen fejre sin 70 års fødselsdag.

Kurt Christensen blev født i Jerup og blev student fra Frederikshavn Gymnasium. Efter teologisk kandidateksamen fra Aarhus i 1978 blev han studentersekretær i Kristeligt Forbund for Studerende og fra 1980 lærer i systematisk teologi ved MF.

I 1990 blev han lektor i etik, og i 1994 tog han sin doktorgrad i Oslo. Herefter blev han docent i etik i 1998 og senere, i 2003, professor.

Forfatterskab

Kurt Christensen har skrevet en lang række bøger om den kristne tro, bl.a. om sakramenterne og forskellige etiske spørgsmål. Hans bøger spænder således lige fra ’Døbt’ over Lohse Forlags Etik-serie til ’Lydighed eller lovsang’, der sammenligner islam og kristendom.

I årene 1986-91 var Kurt Christensen redaktør af forlaget Lohses Etik-serie. Han var medlem af Lægeforeningens etiske udvalg fra 1997, medlem af repræsentantskabet for Evangelisk Alliance i Danmark fra 2003 samt medlem af Arbejdsmarkeds-Etisk Råd fra 2004 og formand for Dialogcentret fra 2005.

Kurt Christensen har været på studieophold i Oslo 1974-75, Erlangen 1983-84, Oxford 1996 og Indien og Hong Kong 2005.

Han har også i flere perioder siden 2010 undervist som gæsteprofessor ved Ethiopian Graduate School of Theology i Addis Abeba, Etiopien.

En særlig milepæl blev nået, da Kurt Christensen tog initiativ til og blev leder af Center for Kristen Apologetik i 2014, hvis fornemste opgave er at forsvare og begrunde kristendom mod anklager fra ateisme, islam og andre konkurrerende livssyn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Saglig og ukuelig

Professor emeritus ved Menighedsfakultetet, Asger Chr. Højlund, der har været kollega med Kurt siden 1980 og kendt ham i over 50 år, udtaler følgende om Kurt Christensen:

”Kurt er kendetegnet af saglighed og nøgternhed – og stoisk ro. Han har en evne til at tage spørgsmål op, som brænder på – og så virkelig følge det til dørs, enten i form af en større bog eller i form af et grundigt organisatorisk arbejde som fx Center for Kristen Apologetik. Ligeledes kender jeg Kurt som et meget venligt menneske med en ukuelig vedholdenhed. Der skal meget til at vælte Kurt af pinden.

At Kurt Christensen også er mand for at komme med utraditionelle og kreative løsningsforslag på fx Menighedsfakultetets økonomiske udfordringer gennem tiden, udtrykkes klart i følgende strategi: ‘Man skal blot købe en million kyllinger for 1 kr. stykket den ene dag og sælge dem alle igen den følgende dag for 2 kr. stykket… Om strategien er udtænkt under det obligatoriske daglige middagshvil, melder historien ikke noget om… ”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fænomonal arbejdsindsats

Kurt Christensen er trods overskredet pensionsalder still going strong og fortsætter på ubestemt tid som halvtids ansat på Menighedsfakultetet. Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen udtaler:

”Det er en fantastisk styrke at have en kompetent, indsigtsfuld og erfaren medarbejder som Kurt Christensen. Hans arbejdsindsats gennem årene er fænomenal, og hans betydning for både Menighedsfakultetet og den danske kirke samt international mission er ubestridelig. Jeg håber, at han vil fortsætte mange år endnu.”

Kurt Christensen blev i 1975 gift norske Laila. Parret bor i Aarhus og har to voksne døtre og seks børnebørn. Hans sparsomme fritid går i høj grad med at læse bøger, herunder biografier, som han har et godt øje til. Men efter at være gået ned på halv tid, bliver der også tid til at slappe af i sommerhuset ved Ebeltoft sammen med Laila.

Reception på MF

Professorens 70 års fødselsdag fejres med en reception på Menighedsfakultetet torsdag den 15. november kl. 15-16.30.


Artiklen fortsætter efter annoncen: