Iransk lovsang domkirken

En stor gruppe fra Bording Bibelcafé deltog i gudstjenesten i Viborg Domkirke. Mange af dem er kristne med iransk baggrund og beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård. De fik hele gudstjenesten tolket til farsi og sang også for på et par sange på farsi.

Viborg Domkirke tændte lys og holdt forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne sidste søndag.

Flere end 200 millioner kristne lever i dag under forfølgelse og diskrimination. Det var baggrunden for, at stiftsudvalget for økumeni, mission og religionsmøde i Viborg Stift holdt forbønsgudstjeneste i Viborg Domkirke.

Til gudstjenesten deltog 150 personer, heraf mange fra Bording Bibelcafé, som blandt andet samler beboere fra Udrejsecenter Kærshovedgaard. Det var især kristne med iransk baggrund. Der var også en stor gruppe fra Nørrelandskirken i Holstebro til stede. Også der har man et omfattende tværkulturelt arbejde.

Jesus i Getsemane

Stiftspræst Peter Fischer-Nielsens prædikede ud fra beretningen om Jesus i Getsemane Have.
Rundt omkring i verden er der mange kristne, der kan genkende sig selv i den smerte og dødsangst, der greb Jesus i Getsemane Have, sagde præsten. Han understregede, at kristne i Danmark har et ansvar for ikke at falde i søvn, som disciplene gjorde det, men derimod være trofaste i forbønnen for de forfulgte.

Senere fortalte Clement Dachet fra Mission Afrika om forfølgelser af kristne i Nigeria.

Bønner og lys

Gudstjenesten kulminerede i selve forbønshandlingen, hvor fire forbedere læste bønner op for verdens forfulgte kristne. Efter bønnerne havde alle mulighed for at tænde et fyrfadslys, og domkirken blev badet i skæret fra de mange fyrfadslys, som gudstjenestedeltagerne satte ved trappen op til alteret.

Det var femte gang, at der blev holdt forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne i Viborg Domkirke. Traditionen skal minde om, at ikke alle nyder den samme frihed og de samme rettigheder, som vi har i Danmark.