Jeg mødte Jesus – hjælp!

Hvad stiller man op, når man møder Jesus? Det fortæller journalisten Charlotte Rørth om i Saralystkirken, Kirke og Kulturcenter i Aarhus den 15. november.

Charlotte Rørth var hverken religiøs eller spirituelt søgende, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen førte til, at hun måtte tage sit moderne, rationelle liv op til overvejelse.

Charlotte Rørth er journalist på Nordjyske, hvor hun skriver om kultur, køn, samfundstendenser og tro. ”Jeg mødte Jesus” er hendes debut som forfatter. Den røg straks til tops på bestsellerlisterne og er på vej til udgivelse i flere lande. Bogen er en personlig beretning om tro og om tabu i et Danmark, hvor religiøse oplevelser og erfaringer er noget af det allermest private – noget man holder for sig selv, hvis man vil undgå at blive betragtet som enten uligevægtig eller småskør.

Hun har i 2017 skrevet opfølgeren: ”Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved”. Den nye bog inddrager beretninger fra 75 personer, der har haft lignende oplevelser.

– Vi er mange, der har mødt Jesus, mærket en hånd eller talt med en engel. Mange advarede mig om, at jeg ville blive latterliggjort, hvis jeg fortalte om mit møde med Jesus. Men det er gået lige modsat. Det er som om, folk trænger til et fællesskab, hvor de trygt kan tale om det guddommelige; det, der er så svært at finde ord for”, siger Charlotte Rørth.

Entrébilletter á 80 kr. kan købes på www.billetto.dk, oplyser Saralystkirkens præst, John Lorenzen.