Fine børneandagter

Ved varebetegnelsen ’candyfloss’ forstås dén tivoli-og-markedspopulære sukkerspise, som er enhver sundhedsapostels mareridt. Det eneste gode at sige om candyfloss er, at det er noget, der i høj grad forbindes med éns barndom, og at de fleste vokser fra det!

Nu er det selvfølgelig ikke alt candyfloss, der er spundet af den samme tråd. Det beviser Frederikssund-præsten Signe Voldby med denne inspirerende andagtsbog for børn og barnlige sjæle. Lad de små børn komme til mig, siger Jesus, og det får de god anledning til med denne udgivelse, som mange voksne også vil kunne få glæde af at læse med i.

Signe Voldby har både hjertet og forstanden med, når hun med en sand rigdom af eksempler fra dagligdagen viderebringer børnene det vigtige budskab: at DU er Guds yndlingsmenneske, og at det kan DU se hver morgen, når DU ser dig i spejlet. Det er hele bogens tema, smittende og levende formidlet.

Forfatteren ser Guds kærlighed i hverdagen på mange måder. ”Mit liv med dyr og børn og konfirmander og kirke og mennesker er fuld af sjove og dejlige oplevelser, der viser Guds trofasthed,” skriver hun.

Bogens primære målgruppe er børn i alderen fra ca. 5 til 10 år, men voksne kan som nævnt gerne læse med! Her er nemlig ikke kun til eftertanken, her er også til én på opleveren. Vi kommer rigtig vidt omkring i disse små stykker: her er fx noget om tilgivelse og chokolade, om tråden ovenfra, om brand i kirken og om brand i hjerterne, om Rundetårn og om Nigeria – og om chauffører og Einstein.

Et register over skriftsteder og stikord ville kun have gjort fornøjelsen endnu større. Men man kan ikke få alt. Lad det være en overvejelse til det 2. oplag, der måske en dag udkommer!

Signe Voldby: Candy floss. Lidt sødt og sjovt for børn om Gud. 235 sider • 180 kr. • Mediacellen