Forstå Bibelen – på dens egne præmisser

Mike Licona forelæser den 8. nov.

Menighedsfakultetet i Aarhus sætter torsdag den 8. november fokus på bibelsyn og bibelbrug. Det sker ved et offentligt seminar og en forelæsning af den amerikanske teolog og apologet Mike Licona, som vil imødegå mange af de forestillinger, vi nogle gange kan have om Bibelen.

Hvem kender fx ikke til at undre sig over tilsyneladende modsigelser i Bibelen? Eller udsagn i Bibelen, der ved første blik synes at stride mod andre udsagn? Den slags kan anfægte troen og afholde ikketroende fra at tage Bibelen alvorligt.

Måske er problemet, mener Mike Licona, at vi læser Bibelen med 2018-briller og udsætter den for et akkuratessekrav, som er den selv og dens genre fremmed. Jo bedre vi forstår Bibelens baggrund og samtid og spørger ind til forfatterens hensigt med et skrift og dens udsagn, desto større chance har vi for at forstå Bibelen ret og fange dens budskab.

Det er gratis at deltage i Mike Liconas forelæsning den 8. november kl. 10.15. Det samme gælder for det efterfølgende seminar kl. 13 ved Mike Licona og professor Jens Bruun Kofod fra Dansk Bibel-Institut. Her følges op på formiddagens forelæsning.