Politikere besøger kirker

Også FrikirkeNets lederkonference den 9.-10.november bød på politisk debat.

Ida Auken. Foto Steen Brogaard.

Med temaet ’Kirker, der bygger bro’ holdt FrikirkeNet lederkonference i Kirken i Kulturcenteret i København den 9.-10 november. Frikirkerne inviterer også politikere på besøg.

Igen i år har FrikirkeNet bragt folk sammen i grupper på tværs af kirkeskel på lederkonferencen.
Konferencens tema blev belyst af biskop over Viborg Stift og formand for Danske Kirkers Råd, Henrik Stubkjær, præst i Åbenkirke i Herning og næstformand for Himmelske Dage på Heden (Danske Kirkedage i Herning 2019) Lars Bo Olesen samt præst David Stroud, som er ledende præst for Christ Church, London.

Der var også en kort politikerdebat, hvor Mattias Tesfaye (S), Ida Auken (RV) og Carl Holst (V) skulle dele deres tanker omkring ”Religion som et problem eller en ressource? Skal kristendommen ud af det offentlige rum, eller har vi brug for kristendommen som en brobygger?”

På konferencen var der også ”Best Practive Workshops” med dygtige brobyggere samt et særligt spor for nye og kommende præster under 30 år. Brobyggerne var Dina Siegumfeldt, Thomas Hansen, John Nielsen, Susanne Krog, Amy Hill, Tonny Jacobsen, Hans Henrik Lund, Helle Rønne Samuelsen, Tonny Jacobsen, Mikael Wandt Laursen med flere.

Politikere i frikirker

På FrikirkeNets hjemmeside kan man se små videoklip med politikere, som har besøgt forskellige frikirker og udtaler deres begejstring for det frivillige arbejde, som kirkerne gør. Blandt andet har Karen Ellemann og Jan E. Jørgensen besøgt to frikirker i København, nemlig Vineyard og Kirken i Kulturcenteret.

– Jeg er ovenud begejstret, siger Karen Ellemann (V) efter besøget. Hendes partifælle fortæller, at han ”svæver”. Han er meget glad for kirkernes åbenhed overfor lokalsamfundet og det, at de møder andre på tværs af religioner og kulturer.

Morten Østergaard (RV) og Daniel Toft Jakobsen (S) har besøgt Saralystkirken og Citykirken i Aarhus.

De to politikere taler om det sociale arbejde og det hjertevarme fællesskab i kirkerne og vil tage inspirationen mht. ”gode relationer med tilbage til Christiansborg”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: