Vesterbro-kirke genindvies

Enghave Kirke på Vesterbro i København har fået et topmoderne kirkerum. Det nyrenoverede rum er velegnet til både gudstjenester og koncerter.
Enghave Kirke er en del af Folkekirken på Vesterbro (Vesterbro Sogn).

Med mere lys, bedre akustik og en helt ny indretning egnet til både gudstjenester og koncerter er den nyrenoverede Enghave Kirke på Sønder Boulevard 120 klar til at blive genindviet. Det sker 11. november kl. 11.

Efter 14 måneders ombygning genåbner kirkerummet. Her er kirkebænkene rykket ud, lyset strømmer ind, og rummet er nu en kombination af kirkerum, amfiscene og moderne koncertsal. Bl.a. er kirken blevet udstyret med en hæve-sænke-scene og et trappemøbel, der både forbedrer udsynet for de siddende og lægger op til en mere uformel atmosfære.

– Kristen tro kan udtrykkes på mange måder, siger menighedsrådsformand Jens Andersen. Med det ombyggede kirkerum, hvor alt inventar er flytbart, får vi mulighed for at eksperimentere mere med gudstjenestens form, foruden optimale rammer for koncerter, teater og performance. Det glæder vi os til. Og vi vil gerne invitere folk på Vesterbro til at være med til at bestemme, hvordan vi skal være kirke i fremtiden.

Kirkens transformation er blevet til i samspil mellem billedhugger Margrete Sørensen og arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalanda. Margrete Sørensen har udført oplevelsestavlen, kirkens nye alter, døbefont og talepult.

De vil være til stede 11. november kl. 11, hvor rummet genindvies af biskop Peter Skov-Jakobsen. Kirkens præster, Jette Steffensen og Viggo Julsgaard Jensen samt kor medvirker også. Indvielsen efterfølges af en reception, hvor alle er velkomne.

Kunstprojektet er støttet af Statens Kunstfond. Augustinusfonden har doneret et mobilt spillebord til kirkens orgel.