Efterskoleelever indsamler 36.000 kr.

Efter foredraget spillede eleverne spillet ”Fattigdom på spil”, der satte mange tanker i gang.

Elever på Blidstrup Efterskole inviterede til julemarked med julepynt og julebag til fordel for Mission Afrikas hjem for gadedrenge i Cameroun.

– Jeg er så imponeret over elevernes indsats! De gør en kæmpe forskel for gadebørnene i Cameroun. Pengene er med til at give god og tryg fremtid til de børn, som ellers er blevet svigtet. De får skole, mad, tøj, omsorg, tryghed og nærvær!

Det fortæller Anne Theresa Thanning fra Mission Afrikas bestyrelse, som besøgte Blidstrup Efterskole på Mors den 22. november. Her fortalte hun om sin seneste rejse til Cameroun, hvor hun bl.a. besøgte et hjem for gadedrenge i Garoua: ”Pearls of the street” (Gadens perler).

Eleverne knoklede

Ugen efter gik eleverne i gang med at lave filthjerter, hånddrejede juletræer, adventskranse, hjemme-julebag, grydelapper, dørkranse, smedejernsengle, flettehjerter i traktorslange, flag-ranker og meget mere.

Lørdag den 1. december inviterede efterskolen så til stort julemarked, hvor varerne blev solgt og sammen med café, tombola og amerikansk lotteri indbragte et overskud på i alt 36.028 kroner.

– De knoklede virkelig til fordel for den gode sag! fortæller Anne Theresa Thanning om eleverne, der gjorde dybt indtryk på hende ved foredraget ugen før.

Efter foredraget spillede eleverne spillet ”Fattigdom på spil”, der satte mange tanker i gang:

– Eleverne havde mange gode refleksioner og diskussioner omkring forskellige fattigdomstyper både i Afrika og i Danmark.

– Det er fedt at se, når eleverne bliver grebet, og jeg håber, at det er med til at åbne øjnene for den store verden – måske nogle også får lyst til at blive volontør.

Anne Theresa Thanning ved, hvad det betyder at få indblik i andres vilkår fra et ophold på efterskole for 10 år siden.

– Da kom der nogen fra Mission Afrika og holdt foredrag, hvilket inspirerede mig til selv at blive volontør efter gymnasiet.
Det er andet år, at Blidstrup Efterskole samler ind til gadebørnsprojektet.
SL/Henri.