Pakker til 500 udsatte familier

En glad Lene Stephansen og datteren Susanne er efter juleshowet klar til at tage hjem med en julekasse fuld af mad samt en julegave.

1000 voksne og børn var til juleshows i Åbenkirke i Herning, lørdag 15. december. De voksne fik julepakker med mad, og der var gaver til børnene.

Stemningen var fuld af forventning. Omkring 1000 voksne og børn var mødt op i Åbenkirke i lørdags for at nyde et juleshow. På forhånd var de blevet lovet en julekasse, fyldt godt op med flæskesteg, nødder og chokolade og andre julevarer. Og til alle børn i alderen 1 til 12 år var der gaver.

Trylleri og rap på scenen

I dagens tre shows var der en hel pakke af underholdende indslag fra scenen. Et juleband slog tonen an. Hurtigt blev julemusikken afløst af en gruppe unge hip-hop-dansere. Så var der en tryllekunstner, som kunne forvandle en due til en kanin. Og til sidst blev Juleevangeliet fortolket af en rappende præst, iført hættetrøje og guldkæder.

Nærvær og juleglæde

Lene Stephansen var en af gæsterne ved de julepyntede borde med æbleskiver, mandariner og kaffe. For andet år i træk havde hun sammen med datteren Susanne på 6 år taget turen fra Gl. Blåhøj for at opleve showet.

– Det betyder rigtig meget for både min datter og mig at være med her i dag. Jeg oplever, at der er nærvær, hygge og juleglæde, når jeg træder indenfor i Åbenkirke. Her møder jeg en masse dejlige mennesker, siger Lene Stephansen.

Lene Stephansen fortæller, at hun meget bevidst har valgt, at det er gennem Åbenkirke, hun skal modtage sin julekasse. For sammen med julekassen følger der et underholdende juleshow med. Og den oplevelse ønsker hun, at datteren Susanne får del i.

– Det gør da også noget godt for min økonomi, at jeg kan tage en kasse med julemad med hjem. Nu er stegen sikret, og der er endda en ekstra gave til min datter. Så nu glæder jeg mig bare til en stille juleaften, siger Lene Stephansen.

Efter en time var showet slut. Og Lene Stephansen og datteren Susanne kunne sætte kursen mod Gl. Blåhøj i selskab med en god portion julemad og en julegave.


Artiklen fortsætter efter annoncen:500 julekasser delt ud

Oli Samara Schultz har i 9 år stået i spidsen for dagen med shows og uddeling af julepakker. Hun er en del af foreningen HerningCare, som arbejder sammen med Åbenkirke om julearrangementet.

Oli Samara Schultz fortæller, at 500 økonomisk udfordrede familier har fået julekasser her i december. I hver kasse har der været mad for omkring 600 kroner.

Over 100 frivillige har ydet en indsats i forbindelse med juleshowet og uddelingen af julepakker.