Afgang før tiden

Et par dage før sagde sagde jeg farvel til vores lokale kristne kontakt Justin på busstationen. Ni timer og 400 km senere nåede vi frem ad de hullede veje til vores bestemmelsessted.

Onsdag aften var jeg gået tidligt i seng i gæstehuset på den norske missionsstation i Cameroun. Jeg havde haft begyndende symptomer på malaria og var gået i gang med en kur, så jeg kunne tage den frygtede sygdom i opløbet.

Nu skulle jeg bare sørge for at hvile godt de sidste dage, inden vi fredag middag skulle flyve ned til hovedstaden og rejse hjem lørdag til Europa.

Bank bank, lød det i mørket.

Jeg blev vækket af min datter, som var taget med på rejsen for at gense det sted, hvor vi boede for næsten 20 år siden.

– Far, vi har fået en sms fra Cameroun Airlines, at vi allerede skal flyve i morgen tidlig! Jeg fik tændt lyset og så at klokken var 23.30. Havde min datter ikke været med, havde jeg først opdaget sms’en næste morgen og havde sikkert ikke kunnet nå flyet.

Vi fik nu pakket og gjort os klar, og tidligt næste morgen fik vi fat i en chauffør, som kunne køre os til lufthavnen. Vi nåede frem, flyet kom virkelig til den nye tid, og alt gik godt.

Jeg har mange gange oplevet, at et fly kom for sent, eller slet ikke kom. Men at det kom halvanden dag før tiden var nyt. Men det har også sin charme – og en god virkning på vores personlighed.

– Det er godt for os at miste kontrollen engang i mellem, siger min datter, som er psykolog. Det er godt at opdage, at man ikke er Gud. Og at man ikke er en ø, men afhængig af andre menneskers hjælp. Man lærer at sige tak og påskønne andre mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus sagde, at vi altid skulle være parate, ”for Menneskesønnen kommer på et tidspunkt, I ikke regner med”.

Som kristne går vi jo ikke til daglig og regner med, at Jesus måske kommer tilbage til jorden på tirsdag eller fredag. For mange af os er det med Jesu genkomst noget meget fjernt og teoretisk.

Men læser man Ny Testamente og Jesus egne ord, så er der slet ingen tvivl om, at det vil ske. Og det er en af de ting, vi slet ikke har kontrol over. Pludselig sker det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi får ikke en sms aftenen før. Men Jesus nævnte nogle tegn, som ville ske. Og mange af de tegn ser vi nu. Så lad os ikke gro for fast i alt det ”sikre”, men leve i glad forventning.