Fyret opvasker som ikke ville arbejde om søndagen fik 21 mio. $ i erstatning

Marie ville ikke arbejde i kirketiden og blev fyret. Men her tog køkkenchefen fejl...

Marie Jean Pierre indvandrede fra Haiti til Florida, hvor hun som 60-årig klarede dagen og vejen som opvasker på et hotel. Nu har hun fået råd til en ny hat….

En 60-årig haitisk indvandrer i Florida, Marie Jean Pierre, blev fyret som opvasker, fordi hun ikke ville arbejde om søndagen.

I ti år havde Marie ellers vasket op på Conrad Hotel i Florida.

I starten accepterede hotellet, at Marie ikke kunne arbejde om søndagen, fordi hun var så aktiv i sin kirke.

Men i 2015 forlangte hotellets køkkenchef, George Colon, at Marie skulle arbejde hver søndag.

Hendes kollega forsøgte i flere uger at hjælpe Marie ved at skifte vagter, men hendes chef krævede, at hun selv skulle møde hver søndag.

”Jeg elsker Gud. Nej, jeg kan ikke arbejde på søndag, fordi søndag ærer jeg Gud,” sagde Marie uden omsvøb i et interview med tv-kanalen NBC 6 South Florida.

Det var en katastrofe for den ellers så hengivne og flittige Marie at miste sit arbejde. Så hun besluttede at sagsøge Conrad Hotel, der drives af HEI Hotels & Resorts.

Sagen kom for en amerikansk distriktsdomstol for det sydlige Florida i maj 2017.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Her argumenterede hendes advokat for, at hotellet havde skadet Marie ved at skabe et fjendtligt arbejdsmiljø og for at kritisere hende for hendes religiøse overbevisning. Og naturligvis for at fyre hende på grund af dette.

Efter sagens høring besluttede landsretten i Miami, at hotellet skulle betale Marie 36.000 $ for tabte lønninger, $ 500.000 for den følelsesmæssig angst og uro, hun var blevet påført – og ikke færre end 21 millioner dollars (svarende til 138 mio. kr.) i erstatning.

”Men det handlede ikke om penge. Det drejede sig om at sende en besked til andre virksomheder, uanset om de er store eller små, uanset størrelse; at hvis jeres arbejdere skal bløde og svede på arbejdet, så lad dem i det mindste tro på deres religiøse overbevisning,” advarede Maries advokat.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er ikke ualmindeligt i det amerikanske retssystem med kæmpe erstatninger i principielle sager. Ofte tilbyder advokater at føre sager gratis mod selv at få del i erstatningen.