Bøn om fred og forsoning

Flemming Lau
Kragemosevej 3
4200 Slagelse

Udfordringens Nytårs leder om bøn, forsoning og fred er desværre stadig lige aktuel. I folkekirken har vi i mere end 50 år måtte trækkes med erstatnings og befrielses teologer, der ikke var forankret i syndernes forladelse og fred ved Jesu blod, men tværtimod dyrkede splittelsen. Mange havde ikke en levende personlig tro, bad ikke og kunne slet ikke forholde sig til djævleuddrivelser, selvom vi har haft ritualet siden 1683, og som katolikkerne altid har haft!

Hvad kirken af levende sten mest af alt mangler, så er det hyrder, troende og bedende hyrder!

Heldigvis er den nye unge generation af teologer af anden solid støbning, de brænder nemlig for evangeliet.

De sidste mere end 100 års kristensocialistiske tendenser, endte i den afgudsdyrkende humanisme, som viste sig at være alt andet end human overfor vore svageste! Den tyske hofprædikant Stoeker dannede partiet kristensocialisterne i 1878 og det medførte bl.a. begrebet antisemittisme. Ærkebiskoppen af Canterbury og den anglikanske kirke W.Temple var kristensocialister. Arvtageren Fischer var stormester i frimurerlogen og forsøgte at forhindre at Michael Ramsey blev hans arvtager i 1961, da denne var teolog, lærer og en bedende kristen og således et upassende parti, mente Fischer. Herhjemme har nogle af vore bisper stadig en rem af den hud.

Kristne har adgang til en guldgrubbe af nådegaver, hvis vi forstår at forvalte dem forsvarligt!

Paulus skriver, at det for verden ringe, udvalgte Gud. Vi er blot kyllinger under Guds brede vinger. Når man skal uddrive onde ånder på besatte, behøver man slet ikke råbe og skrige, som om det afhænger af uddriveren. For det er jo ret beset Jesu kraft og ikke vores ynkelige kraft, der er afgørende. Djævleuddrivelser bør ske uden en kødrand, da en ond og utro slægt kræver tegn. Guds hus er et bedehus og ikke en kræmmer bod. Mere end 50 gejstlige arbejder sindigt og ædruligt med uddrivelser, alene i København, så det er ikke så odiøst som nogen måske tror. TV 2 gabestoks-forsøg på Torben Søndergaard er oppe imod kristnes bøn, og så lang tid Jesus Kristus er vores centrum, og ikke Benny Hinn, vil det ikke skade os.