Kirkelig erklæring om ægteskab skaber stor debat i Holland

Den såkaldte ’Nashville-erklæring’, som fastslår, at ægteskab er en livslang, forpligtende pagt mellem én mand og én kvinde er blevet underskrevet af 250 kristne ledere i Holland. Nu vil LGBT-grupper have undersøgt, om den er i modstrid med loven.

Den danske bevægelse Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse udgav i efteråret Nashville-erklæringen om Guds skaberordninger i dansk oversættelse ved Knud Skov.

Nashville-erklæringen blev lanceret i august 2017 og er nu underskrevet af over 22.000 kristne ledere i USA, skriver The Christian Post. Erklæringen er for nylig også blevet oversat til hollandsk, og hollandske kirkeledere og politikere, heriblandt lederen af det calvinistiske parti, SGP, underskrev det den 5. januar.

Ifølge dagbladet Trouw er underskriverne alle mænd fra reformerte og protestantiske kirker. Den mest prominente er SGPs leder, parlamentsmedlem Kees van der Staaij og SGP-senator Diederik van Dijk. Efter klager fra LGBT-aktivister skal den offentlige anklager nu undersøge, om erklæringen er i modstrid med hollandsk lov. Samtidig bliver Kees van der Staaij anklaget for ”diskrimination mod [LGBT] folk.”