Nedrev kirke ”af hensyn til hinduistisk Feng Shui”

Danskerne kender Feng Shui som indretningsregler fra Kina, men der er andet og mere på spil - også i den indiske version.

Den nyopførte kirkebygning i Narnepadu Village i Sydindien blev revet ned den 9. januar. Ifølge lokale hinduister lå den forkert i forhold til hinduistiske Feng Shui principper. Foto: Morning Star News

Hinduekstremister nedrev den 9. januar en kirkebygning i det sydlige Indien, fordi den krænkede principperne i deres version af Feng Shui.

Det skriver Morning Star News.

Ifølge angriberne var det imod hinduismens regler, at kirken lå på vestsiden af byen.

Arkitektur-principper

Den hinduistiske version af Feng Shui, Vastu Shastra, indeholder regler for arkitektur og byplanlægning. Kirkebygningen i landsbyen Narnepadu i Guntur District i delstaten Andhra Pradesh, lå forkert i forhold til hinduismen. Det fortalte landsbyens leder og hendes mand under et møde mellem hinduer og kristne den 9. januar.

– Den morgen ringede landsbylederens mand til kirkens præst, Koteswara Rao, og bad ham deltage i mødet for at diskutere sagen. Rao takkede nej med den begrundelse, at han havde travlt hele dagen, men at han ville have tid den følgende dag, fortæller pastor Konda Lazarus fra Narnepadu til Morning Star News. “Det gjorde manden vred, så han beordrede stammens mænd til at nedrive kirken.”

Helt ny kirkebygning

Menigheden havde i 2017 lejet sig ind i et skur i landsbyen. Men da havde stammefolk og højkaste-hinduer med en stærk tro på Vastu Shastra samlet over 100 underskrifter mod kristne gudstjenester i området, fortalte pastor Lazarus.

Herefter købte menigheden en grund i det samme område for at kunne bygge en kirke. I december 2018 begyndte pastor Rao så at holde gudstjenester igen.

Ifølge pastor Lazarus er mange af landsbyboerne analfabeter, som ikke ved noget om kristendommen og heller ikke forholder sig kritisk til de lokale embedsmænds holdninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Hvis de ældste mener, at det er noget ondt at have en kirke mod vest, så er det noget ondt. De spørger ikke, hvad der ligger bag,” siger pastor Lazarus.

Kirkens ledere klagede over nedrivningen til politiet i Muppalla. En hindu-leder bad præsten undlade at rapportere sagen og i stedet ordne sagen i mindelighed.

– Men angriberne har ikke vist tegn på anger, forklarer pastor Lazarus til Morning Star News.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Diskussionen har ikke ført til noget positivt resultat. Derfor håber vi, at politiet skriver en rapport og laver en fair undersøgelse,” siger han.

Bibel-afbrænding

Der er flere eksempler på overgreb mod kristne forskellige steder i Indien, som nu er nr. 10 på World Watch Listen over lande, hvor kristne forfølges mest.

I Kismatpur sydvest for Hyderabad havde en gruppe kristne den 11. december sunget og uddelt traktater og bibler. Da de kørte hjemad, blev de næsten påkørt af en anden bil. Chafføren begyndte at overfuse dem, da han så bibelvers på den kristne gruppes bil, fortæller dyrlæge Noah Gunti til Morning Star News.

“Han ringede et par gange med mobilen og i løbet af få minutter var der kommer 15-20 personer. De begyndte at slå løs på mig og tømte bilen. De smed alle biblerne og de kristne bøger på et sted og satte ild til det.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:En video, som hinduerne lagde ud på de sociale medier, viser ikke angrebet på chaufføren men kun bibelafbrændingen.

”Mindst 350 bibler blev brændt, men vi er ikke stoppet. Vi fortsatte med at dele evangeliet den uge. Vi må søge styrke hos Herren og kæmpe for at gøre endnu mere,” siger den 51-årige Noah Gunti.

De kristne holder ud

Hvis Kristi disciple og missionærer gennem historien var stoppet, når de oplevede forfølgelse, ville evangeliet ikke være nået til ham selv og hans venner, forklarede Gunti. Han understreger, at angriberne ikke ved, hvad de gør, og at myndighederne ikke vil hjælpe de kristne. Men arbejdet må fortsætte.

“Vi skal ikke være bange for at blive brugt af Herren, faktisk må vi være forberedt på at blive forfulgt,” fastslår Gunti.

Morning Star News nævner flere eksempler på, at kristne bliver angrebet eller chikaneret af hinduer. Men hvis de kristne klager til politiet, risikerer de at få nye problemer, og anklagen kan blive vendt mod dem selv.

Hinduekstremister i Indien er blevet mere modige siden Narendra Modi kom til magten i maj 2014, vurderer iagttagere. Modis parti er imod ikke-hinduer, og det har medført flere angreb mod kristne siden 2014.