’Tal med Modi om forfulgte kristne!’

Lars Løkke Rasmussen besøgte i weekenden Indien og premierminister N. Modi sammen med en dansk erhvervsdelegation.

Forud for statsminister Lars Løkke Rasmussens besøg i Indien i sidste weekend sendte René Brocelius Ottesen fra Open Doors ham et åbent brev med opfordring til at påtale Indiens krænkelser af trosfriheden i ”verdens største demokrati”.

I brevet nævner René B. Ottesen, at Indiens præsident leder partiet BJP, som har rødder i den hindu-nationalistiske folkebevægelse RSS. Denne bevægelse arbejder for, at ”Indien skal være fri for kristne og muslimer i år 2020”.

Danmarks bnp er ikke alt

Narendra Modi og hans regering arbejder med at tvangskonvertere religiøse minoriteter ”tilbage” til hinduismen, skrev René Ottesen. Han nævnte flere eksempler på systematiske overgreb mod de kristne i Indien og opfordrede på denne baggrund statsministeren til ikke at lade hensynet til vores bnp få os til at ”se den anden vej eller trække på skuldrene”.

René Ottesen opfordrede i brevet Lars Løkke til overfor Indiens premierminister at:

1) udtrykke bekymring over religionsfrihedens vilkår, 2) bede ham fjerne en bekendtgørelse fra 1950, som i modstrid med forfatningen fratager kristne og muslimer borgerlige rettigheder, 3) påpege, at de 6 delstater, som har indført antikonverteringslove, er grundlæggende udemokratiske og 4) opfordre til at myndighederne efterforsker og retsforfølger de ansvarlige for vold mod kristne.

Ministeriet har dog prioriteret at normalisere de relationer, som blev ødelagt i sagen om Niels Holck. Danmark har flere gange nægtet at udlevere Holck til Indien, som ønsker at retsforfølge ham for våbensmugling.