Netanyahu:’Vi har ingen bedre venner end de evangeliske kristne’

Statsminister Benjamin Netanyahu besøgte Brasilien og ses her sammen med præsident Jair Bolsonaro den 28. december 2018.
Foto: Avi Ohayon GPO

– Vi har ikke nogen bedre venner i verden end det evangeliske samfund. Og det evangeliske samfund har ingen bedre venner i verden end staten Israel, sagde statsminister Benjamin Netanyahu, da han mødte kristne i Brasilien.

Netanyahu var den første siddende israelske statsminister, som besøgte Brasilien. Han mødte den nyvalgte præsident, Jair Bolsonaro, som er ven af Israel. Det har været tale om, at Brasilien vil flytte sin ambassade til Jerusalem.

Talte til kristne i Rio

Netanyahu tog sig også tid til at tale til kristne i Rio de Janeiro.

– Hvis du er kristen i Mellemøsten, er der ét sted, hvor du er tryg. Der er kun et sted, hvor det kristne samfund trives og blomstrer. Det er i staten Israel. Hvis du er en kristen andre steder, må du være forsigtig, ellers må du rejse. Men ikke i Israel. Du er som vore brødre og søstre, og vi beskytter rettigheden til alle religioner, sagde Netanyahu.

– Dette er ikke et spørgsmål om lovgivning, og det er ikke et spørgsmål om værdier. Det handler om den dybeste sympati for vore fælles traditioner og vor fælles arv.

Netanyahu fortalte også tilhørerne, at Israel og Jerusalem er et. Han påpegede, at Jerusalem helt siden kong Davids tid har været jødefolkets hovedstad. Statsministeren sagde videre, at Jerusalem vil forblive den forenede, evige hovedstad for det jødiske folk til alle tider. Han tilføjede, at de kristne ikke behøver at høre denne historie, fordi de kender de fælles rødder.

Fælles rødder

– Vor historie og tro er sammenvævet. Hver gang vi stikker spaden i jorden og graver i vort land, finder vi en gammel synagoge eller en gammel kirke. Nogle gange behøver vi ikke engang at grave.

– Når I i dag kommer til Israel, ser I et land, som byder jer velkommen som brødre og søstre. I ser et land, som værdsætter religiøs frihed. I ser et land, som har sin ære i vor fortid og vore værdier i fremtiden. I ser et land, hvor idealet er, at ethvert menneske er født i Guds billede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette var den oprindelige ide om lighed i oldtidsverdenen, for tusindvis af år siden.

– Det var disse værdier, som skabte vor moderne civilisation. De er forankret i troen, som vi har så kær. Dette er også troen, og de værdier, som skaber fremtiden. Israel griber fremtiden.

– Jeg ser frem til at se jer i Jerusalem, mine brødre og søstre, sagde Netanyahu.


Artiklen fortsætter efter annoncen: