Tre af fire amerikanere vil begrænse adgang til fri abort

De fleste ønsker abortloven ændret, viser ny undersøgelse fra USA.

Et flertal af amerikanerne, inklusive Demokraterne, går ind for større restriktioner i adgangen til abort, viser en undersøgelse foretaget den 8.-10.januar af Marist for den katolske organisation Knights of Columbus.

Af 1066 voksne svarede 75 procent, at abort bør begrænses til højst de første tre måneder af svangerskabet. Blandt Republikanerne havde 92 denne opfattelse, mens det gjaldt for 60 procent af Demokraterne og 78 procent af de politisk uafhængige. Selv blandt pro-choice folk gik 61 procent ind for at begrænse retten til abort til første trimester.

Den nationale abortlov, ”Roe v. Wade and Doe v. Bolton” tillader abort gennem hele graviditeten.

Undersøgelsen viser også, at 54 procent af de adspurgte er imod skatteyderbetalt abort i USA og 75% er imod støtte til aborter i udlandet. Ialt 65% mener, at USAs Højesteret skulle enten forbyde abort (16 procent) eller lade delstaterne indføre egne restriktioner (49%). Kun 30% går ind for ubegrænset adgang til abort.

Et lille flertal på 56% af amerikanerne mener, at et foster er et ”unikt liv”, mens 35% opfatter fosteret som ”en del af kvindens krop”. Samtidig er 62% imod abort i tilfælde af Downs Syndrom, og 59% vil have et forbud mod abort efter 20 ugers svangerskab medmindre moderens liv er i fare.

“To tredjedele af amerikanerne vil have ændret Roe, så staten kan regulere abort eller helt forbyde det,” siger Carl Anderson fra Knights of Columbus. “Flertallet af det amerikanske folk fortjener, at deres opfattelse bliver hørt.”