Servicehund reddede en fremmed

Ashley Judd har hovedrollen som den deprimerede krigsveteran Terri i filmen ”A Dog’s Way Home”. Hendes egen hund, Shug, reddede engang en fremmed mand i en lufthavn.Skærmprint fra ”A Dog’s Way Home”.

Gud bruger dyr til at vise mennesker sin kærlighed, trøst og omsorg, mener Hollywoodskuespilleren Ashley Judd.

I et interview med The Christian Post fortæller hun, hvordan hendes støttehund Shug, en blanding af en cocker-spaniel og en puddel, som har fulgt hende gennem mange filmoptagelser – for mange år siden reddede en mand fra selvmord.

Styrtede til fremmed mand

Hunden var rejst sammen med Ashley Judd fra Tjekkiet til New York. Efter landingen i LaGuardia lufthavnen fjernede hun vesten fra Shug, hvorpå hunden straks satte i løb gennem den overfyldte terminal. Til sidst stoppede den ved siden af en mand, som sad og skrev i sin notesbog.

– Jeg tænkte: ‘Oh my gosh, hvad sker der?’ Min hund gør ellers aldrig sådan noget, husker Ashley. “Så jeg gik over for at hente min hund, og han spurgte, hvad hun hed, og han sagde:

”Hun er sød” osv. osv., og vi snakkede lidt, før jeg gik videre.”

Skrev selvmordsbrev

Kort efter faldt en skygge over Ashley i en anden del af lufthavnen. Hun så op og fik øje på manden fra før. Han spurgte: ”Må jeg vise dig, hvad jeg skrev før?”

– Jeg var i gang med at skrive mit selvmordsbrev, da din hund kom hen til mig og blev der sammen med mig. Hun var bare nærværende og mindede mig om min værdi.”

Selv om Ashley og den fremmede skulle forskellige steder hen, kom de mirakuløst til at rejse sammen. Og efterfølgende talte de sammen i timevis. Den næste dag søgte manden hjælp mod sine selvmordstanker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nu har han det bedre, og han sender mig stadig sms’er og holder mig opdateret om sit helbred, fortæller Ashley. ”Shug var en fantastisk hund. Det er utroligt, hvordan Gud arbejder gennem hunde.”

Shug døde i en alder af 17 år, men nåede forinden at lære sin ejer noget vigtigt:

”Hunde praktiserer nærvær. De elsker os, præcis som vi er. Sommetider er det det eneste, vi har brug for; bare det at sidde sammen med en anden og lade vores empati flyde, er den største hjælp. Det at afstå fra at kontrollere andre og deres følelsesmæssige op- og nedture og give råd, kræver både selvbeherskelse og medfølelse.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hunde vil lægge deres hage på dit knæ og se op på dig med utilsløret kærlighed og tilbedelse. Vi bliver aldrig for gamle til at have behov for den slags kærlighed, tilføjer skuespilleren.

A Dog’s Way Home

Ashely Judd medvirker i filmen “A Dog’s Way Home,” som er basseret på W. Bruce Camerons bestseller. Filmen beskriver, hvordan hunden Bella starter på en 650 km lang tur hjemad efter at være blevet skilt fra sin elskede ejer, den unge medicinstuderende Lucas.

Ashley spiller Terri, en krigsveteran med PTSD, som knytter sig til Bella og får stor trøst og glæde fra venskabet med hunden.

Ashley Judd har fortalt åbent om sin egen mangeårige kamp mod depression. Hun håber, at filmen sætter fokus på PTSD og den høje selvmordsrate blandt krigsveteraner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har oplevet meget, også traumer. Jeg kender til PTSD og de kampe, mange veteraner oplever. Hver dag er der 20 veteraner, som begår selvmord, og der er stadig hjemløse veteraner derude. Én død veteran er én for mange, understreger skuespilleren, som ønsker at give veteraner et netværk.

Morgenbøn

Ashley Judd fortalte CP om sit morgenritual. Hun læser i to andagtsbøger og beder Frans af Assisis bøn, og det hjælper hende til at finde helbredelse og trøst midt i travlhed og kaos.

– En af mine yndlingsbønner er: ’Gud, led mine tanker og handlinger og ord. Giv mig intuitiv indsigt, et praj, så jeg kan tackle enhver situation med nåde og godhed,’ siger hun.

– A Dog’s Way Home er ikke en sentimal sødsuppehistorie, men en stærk historie baseret på det virkelige liv. Gud har givet os vores familier, men vi kan også selv skabe en kærlig ”familie” sammen med de dyr, som spiller så stor en rolle i vores liv, fastslår hun.

A Dog’s Way Home kan nu ses i USAs biografer.