Min genfundne bro

Ole Bering

Som dreng på Mors var vores eneste mulighed for at komme ”ud i den vide verden” (over på Salling-siden) at sejle med færgerne Pinen eller Plagen. Men da Sallingsundbroen blev indviet i 1978, følte man sig som morsingbo ikke længere så isoleret. Nu var det muligt at komme hurtigere over Limfjorden. Og det er jo det, en bro er skabt til: at føre dig sikkert over et farvand, en kløft eller en dal.

Det gælder også ”Den genfundne bro”, som blev gravet frem og restaureret i 2014 efter at have ligget begravet i adskillige år. Nu kan folk køre til Brædstrup på søndagsudflugten og gå over broen.

For mit indre blik ser jeg broen som en genopdagelse af min barndoms tro. Den var blevet begravet i alt muligt morads. Mors aftenbøn og barndommens forudsigelige trygge rammer var forsvundet.

Jeg begyndte selv at sætte grænser, overskride dem og måtte bære konsekvenserne. I mit personlige liv skulle jeg langt ud i en krise, før Jesus Kristus bankede på min hjertedør, og jeg lukkede ham ind til min nød. Han var som en genfunden bro ind til Guds Faderhjerte, hans nåde og forståelse.

Det er for mig at se også den tanke, der ligger bag Paul Simons udødelige ”Bridge over Troubled Water”. Her lyder det blandt andet: ”Når du er bekymret, føler dig lille, har tårer i øjnene, så vil jeg tørre dem, jeg er på din side.” Og i omkvædet er det som at se Jesus lægge sig ned for den svage og hjælpeløse: ”Like a bridge over troubled water I will lay me down.”

Ja, Jesus Kristus lagde sit liv ned for os mennesker. Han hjælper enhver, som vil, med at bære deres bekymringer, de smertefulde ting, som ligger og truer nedenunder ”broen”. Det var sådan, jeg selv oplevede ham, da jeg fik skænket troens gave: en farbar vej, en solid bro at færdes på, selv når jeg røg ind i en storm.

Til syvende og sidst fører hans offer fra én bred til en anden, fra Gud til os, over afgrunden til evigt liv. Det er en holdbar bro!