Flertal i USA er imod senaborter

– Folk har mere respekt for livets hellighed end lovgiverne tror, siger Catherine Glenn Foster.

To ud af tre abort-tilhængere er imod aborter i tredje trimester, viser en opinionsundersøgelse foretaget af YouGov og pro-life gruppen Americans United for Life.

De seneste måneders debat om muligheden for provokeret abort indtil fødslen i flere amerikanske delstater har således ikke folkelig opbakning. Den 6.-7. februar i år foretog YouGov og AUL en national undersøgelse blandt 1.145 voksne, hvoraf 53 procent erklærede sig som pro-choice og 47% som pro-life, skriver Crosswalk.com.

79% af amerikanerne afviser abort i tredje trimester. 68% af pro-choice amerikanerne er imod abort dagen før et barn bliver født, og 66% af pro-choice amerikanerne er helt imod abort i 3. trimester.

Administrerende direktør i AUL, Catherine Glenn Foster, konkluderer ud fra undersøgelsen, at lovgiverne er ude af trit med borgerne, uanset om disse er pro-life eller pro-choice.

– Undersøgelsen viser tydeligt både det amerikanske folks sunde fornuft i vurderingen af livets hellighed og den udbredte rædsel, selv blandt erklærede pro-choice amerikanerne, i forhold til de nye love som den i New York, der i realiteten tillader abort indtil fødselsøjeblikket, siger hun.