Scanninger i 4-D skal vises på Manhattan

Som reaktion på New Yorks nye ekstreme abortlov, som tillader abort indtil fødslen, har prolifeorganisationen Focus on the Family lanceret sin hidtil største kampagne over 12 uger.

Kampagnen, som hedder See Life Clearly (se livet tydeligt) vil kulminere på Times Square den 4. maj med en live transmission af en ultralydscanning i 4-D udsendt med jumbotron, skriver The Christian Post.

– Vi vil fylde Times Square med pro-life amerikanere, og der vil være live musik, inspirerende talere og det allerbedste: en live 4-D udsendelse i Times Square. Det skal vise verden, så det ikke kan misforståes, at en baby inde i livmoderen er et rigtigt menneske og derfor bør have en chance for at blive født, forklarer Focus on the Family.

“Det vil være en live ultralydsundersøgelse af en baby i 3. trimester. Og ved hjælp af 4-D teknologien ligner det et billede af et 1-årigt barn. Ingen vil kunne sige: ’Det er ikke et barn!’ Det er et barn og det ønsker vi, at alle får at se,” sagde Jim Daly, som er direktør for Focus on the Family til CBN News.

Rystende politik

Flere begivenheder i den seneste tid har sat fokus på sen-aborter og faren for drab af babyer, som overlever en abort.

Den 22. januar vedtog New York en lov, som beskytter retten til abort gennem hele graviditeten.

Loven fastslår, at en abort kan udføres i de første 24 uger uanset grund – eller ”når som helst det er nødvendigt at beskytte en patients liv og helbred”.

Siden højesteret i sagen ”Doe v. Bolton” fastslog, at en læge må træffe afgørelsen ud fra sundhedshensyn, tillader loven i virkeligheden ubegrænset abort frem til fødslen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Senere samme uge besvarede Demokraten Kathy Tran i Virginia spørgsmål under en høring i parlamentet. Her udtalte hun, at en ny abortlov vil tillade abort selv under en fødsel. I et forsøg på at klargøre disse udtalelser sagde guvernør Ralph Northam (som selv pt. står midt i en skandale om påstået racisme i sit eget parti), at abortloven vil tillade læger at undlade pleje af en levendefødt baby. Han mente formodentlig i tilfælde af, at en provokeret abort ikke har dræbt fosteret.

”Mislykkede aborter”

Efter guvernør Northams udtalelser har den Republikanske senator Ben Sasse fra Nebraska prøvet at få indført en klausul om beskyttelse af ”levendefødte aborter” gennem den såkaldte ”Born-Alive Abortion Survivors Protection Act”.
Men senator Patty Murray hindrede lovforslaget med henvisning til, at der allerede findes love imod babydrab. Hun tilføjede, at hun protesterede, fordi Ben Sasses forslag er en ”voldsom mistolkning af abortlovens ord”.

Jim Daly og Ben Sasse har i Fox News udtalt om sagen og den kommende kampagne:


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Fakta er, at New York har forsøgt at fjerne babyers retssikkerhed lige til fødselsøjeblikket.

Derefter gik de ud og sagde: Lad os fejre det, og så illuminerede de World Trade Center med pink lys. Pro-life bevægelsen handler om medlidenhed, den er pro-baby, pro-mor og pro-videnskab,” sagde Ben Sasse.

Arrangørerne af ”See Life Clearly” opfordrer tilhængere til at underskrive dokumentet “A Declaration for Life” og deltage den 4. maj i ”Alive from New York” på Times Square.