Helenes klinik brændt ned af terrorister

Vi overdrev ikke, da vi i sidste uge fortalte om Helene Müllers risiko-fyldte arbejde i et fanatisk muslimsk område.

Helene fortæller i en mail, at et af de nye sundhedscentre fra 2014, som hun tilser i Cameroun, natten mellem torsdag og fredag (d. 24.1.) blev overfaldet af terrorister fra Boko Haraam. Det er en islamistisk bevægelse, som bekæmper kristne og moderate muslimer for at indføre et muslimsk kalifat (en muslimsk stat).

De bevæbnede mænd angreb klinikken, som ligger tæt på grænsen til Nigeria, og de ødelagde det meste inventar, stak ild i mange huse og en ambulance og fire motocykler, som bruges af sundhedspersonalet. Gerningsmændene nåede også at kaste kornet og affald i brønden, så den er ubrugelig.

Den lokale befolkning hørte terroristerne ankomme og flygtede ud i bjergene. En fødende kvinde på klinikken måtte flygte hjulpet af den enlige sygeplejerske, som var på vagt i nattetimerne.

Først da militæret endelig ankom, flygtede terroristerne. Militæret blev forsinket af, at Boko Haraam gennemførte flere overfald på andre landsbyer samtidigt.

Midt i katrastrofen takker Helene for, at ingen omkom ved det voldsomme overfald. Og personalet på den kristne klinik har besluttet at blive og genopbygge arbejdet til gavn for befolkningen, hvoraf mange netop er muslimer. Den slags ændrer hjerterne.

Lad os huske Helene og alle de andre tapre missionærer i vores forbøn.