’Min tip-oldefar Kejser Wilhelm skulle have hjulpet jøderne’

Tysklands sidste kejser afviste at støtte et jødisk hjemland. Istedet mistede han selv sin enorme magt efter 1. verdenskrig.

Prins Phillip og slottet Hohenzollern, hvorfra slægten stammer.

Prins Philip Kiril af Preussen er efterkommer af Tysklands sidste kejser, Wilhelm II, og han synes, at kejseren burde have hjulpet jøderne til et hjemland.

“Historien kunne have taget en anden vending, hvis Kejser Wilhelm havde accepteret at blive beskytter af den jødiske stat i Israel som Theodor Herzl anmodede ham om,” sagde Prins Philip ved fejringen af 120-året for Herzls forsøg på at skabe et hjemland for de forfulgte jøder.

“Desværre, også for Tyskland, nægtede kejseren. Kort efter tabte Tyskland Første Verdenskrig, og kejseren mistede sin krone. Ikke længe efter kom Hitler til magten, og resten er historie.

Istedet for at vælge en mulig velsignelse over Tyskland, kan det være, at han valgte forbandelsen,” bemærkede Prins Philip.

Det var en henvisning til Guds løfte til Abraham i 1. Mosebog 12, hvor det lyder: ”Jeg vil velsigne dem, der velsigner dig, og forbande dem, der forbander dig. Og gennem dig vil alle jordens folkeslag blive velsignet.”

Prins Philip kender sin bibel. Han fungerer som præst i den evangelisk-lutherske kirke i Birkenwerders i NV-Berlin. Han er troende kristen og har fx udtrykt begejstring for Alpha-kurserne.

Prins Phillip er tip-tip oldebarn af den store engelske Dronning Victoria og Prins Albert, som regerede over Storbritanien og Irland 1837-1901.

Han tilhører den tyske kongeslægt Hohenzollerne, som sad på Brandenburg ved Berlin og samlede Preussen / Tyskland til en supermagt med medlemmer i de europæiske kongehuse.

Kong Christian VIs dronning Sophie Magdalene kom fx fra slægten Hohenzollern og blev ved ægteskabet dronning af Danmark og Norge fra 1730-46.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En af Philips forfædre Friedrich Heinrich Ludwig var endda på tale som konge af USA i 1786, hvor grundlæggerne overvejede at have et konstitutionelt monarki, ligesom vi har i Danmark.

Også Philip går ind for, at Tyskland får et sådant monarki – uden magt – men som en moralsk og etisk vejviser. Det ville nok også være mere spændende end de lidt kedelige tyske præsidenter.