Kærligheden er størst og overrasker

Kærligheden bliver fuldkommen på tre måder, som alle er nøje forbundne. Indad, opad, og udad. Vi bliver elsket og favnet, vi elsker Gud, og ud fra denne intime relation flyder Guds kærlighed gennem os til andre mennesker.

Gud er i hele sit væsen kærlighed. Gud har ikke blot kærlighed. Gud skal ikke beslutte sig for at vise kærlighed. Gud ER kærlighed. Gud havde en overraskende hemmelighed gemt i sit hjerte. Guds kærlighed viste sig ved, at han tog initiativet og elskede os først. Kærligheden består ikke i, at vi har elsket Gud, men i at han har elsket os og sendt sin søn som et offer for vores synder.

Kærligheden overrasker. Min hustru glemte i januar en fødselsdag i Pinsekirken i Rudkøbing. Susanne fik tanken at overraske. Minus kan ved Guds nåde forvandles til plus. Den glemte fødselar blev inviteret til middag hos os, vi skulle, så vidt han vidste, være fem til middagen.

Han kom ind i alrummet, hvor vi skulle spise, alt var som forventet. Der var dækket bord til fem. Stuen var bag den lukkede franske dør med nedrullet gardin fyldt med 15 venner, der ventede med flag og fejringssang. Han åbnede døren til stuen. Det var et særligt øjeblik at se hans ansigtsudtryk.

Guds kærlighed uddybes af Paulus i Fil. brevet kap. 2:1

1. Hvis trøst i Kristus betyder noget

2. Hvis kærlig opmuntring betyder noget

3. Hvis Åndens fællesskab betyder noget


Artiklen fortsætter efter annoncen:4. Hvis inderlig medfølelse betyder noget

Her udtrykkes værdier, som betyder noget. Hvad er vores værdier?

Vores liv styres af det, der betyder noget. Hvad betyder noget?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi har to familier. Vores biologiske familie. Vores menigheds familie.

Begge familier betyder noget. De betyder meget – ja, de betyder vel alt.

Kulturen i vores to familier må være fyldt af denne kærligheds kultur.

Jeg passede to af vores syv børnebørn i forrige uge. De er tvillinger på 15 måneder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børn skal lege, sove og spise. Da Susanne kom hjem efter et møde om integration, spurgte hun, hvad de havde fået at spise. Ups – Ups. Vi havde leget så intenst, at jeg havde glemt at give børnene frokost. Det var overraskende, at jeg kunne glemme det. De små var mætte af kærlighed, men på tom mave faldet i søvn i barnevognen.

Kærligheden er et lærende og ikke fejlfindende miljø. Der er altid ny nåde hver dag.

Tilbage til Fil.2.1:

1. Trøst i Kristus. Trøst hverandre.

2. Kærlig opmuntring. Se Kristus i hinanden. Find guldet. Opmuntring er oxygen for sjælen.

3. Åndens fællesskab. Hvilken rigdom – gudstjenesterne, netværksgrupperne, minigrupperne på

2-3, tjenestefællesskabet. Åndens frugt. Åndens gaver. ”Jag efter kærligheden, og stræb efter åndsgaverne, men især efter at tale profetisk”. (1Kor.14.1)

4. Inderlig medfølelse. At sætte sig i den andens sted. At lytte ydmygt og empatisk. At give sig tid til den ene. At vise tillid. At forsøge at forstå. At acceptere og favne. At indgive nyt mod.

I Guds nærvær og ved Ordet mættes vi af Guds kærlighed.
Jeg beder: Gud hjælp mig at lade mig elske af dig, så jeg kan elske opad, indad og udad.