Ny guvernør i Ohio: Abort skal forbydes fra første hjerteslag’

I Iowa har en dommer afvist en ny lov, som skulle forbyde abort efter at fosterets hjerte begynder at slå. Men Ohios nye guvernør er fast besluttet på at indføre denne restriktion i sin egen delstat, skriver Christian Headlines.

Dommer Michael Huppert fra Iowa mente, at den restriktive abortlov var i modstrid med USAs forfatning. Et fosters hjerteslag kan påvises så tidligt som seks uger inde i graviditeten.

Abortgiganten Planned Parenthood og Emma Goldman Clinic har derfor siden loven gik igennem i juli sidste år kæmpet for at få den kendt ugyldig.

Guvernør med ni bibler
Mike DeWine blev svoret ind som guvernør i Ohio den 14. januar. Ved en mere privat ceremoni samme dag lagde han hånden på ikke mindre end 9 familiebibler. Fotos: Twitter

Den nye katolske guvernør i Ohio, Mike DeWine, blev den 14. januar svoret ind med hånden på hele ni familiebibler. Nu siger han, at han ”absolut” vil underskrive ”hjerteslagsloven”, hvis han får mulighed for det.

Det udtalte DeWine i et interview med studievært Hugh Hewitt på Fox News. Guvernøren er dog helt bevidst om vanskelighederne og tilføjede derfor straks:

“I sidste instans, Hugh, ved både du og jeg, at når den først går igennem i Ohio, når vi har underskrevet og forslaget bliver til lov, så vil Planned Parenthood stå der den næste dag eller samme dag med en sigtelse.”

Hjerteslags-argumentet

Som argument for ”hjerteslagsloven” har abortmodstanderne brugt argumentet: ”Hvis døden defineres som det, at et hjerte holder op med at slå, så må et bankende hjerte indikerere liv”.

Det sagde Iowas guvernør Kim Reynolds, som i maj 2018 underskrev ”hjerteslagsloven” og nu er meget skuffet over domstolens afvisning af den.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis Ohio vedtager ”hjerteslagsloven” – og den ikke bliver afvist af højesteret – vil det dermed være den mest restriktive abortlov i hele USA.