Ærkebiskop: Bed for Brexit!

Politikerne har et større ansvar end nogen kan leve op til, siger Justin Welby.

Den kristne medie Premier har fokus på Brexit i et video-interview med den anglikanske ærkebiskop Justin Welby fra januar 2019.

– Et Brexit uden en aftale vil være sværest for de fattige og udsatte, siger Justin Welby og opfordrer til bøn for politikerne.

I et interview med Justin Brierly fra kanalen Premier uddyber den anglikanske kirkes overhovede sine holdninger.

– Det vil være en politisk og praktisk og moralsk fejl af ende uden en Brexit-aftale. Men politikerne har verdens sværeste job, derfor skal vi bede for dem.

Det sværeste job er vel det, Theresa May har?

– Jeg beder for alle politikerne med ægte kærlighed og respekt. Jeg beder om, at de må få visdom, mod og styrke, og om at både de og deres familier må blive velsignet. De har et større ansvar end nogen af os kan klare.

Du har sikkert sympati med dem, fordi du selv kender til at stå som leder af en kirke med indre spændinger?

Folk i den politiske sfære har nok en sværere rolle end jeg har, men det, jeg ind imellem oplever, øger min sympati for dem, svarer Justin Welby med et smil.

Blandt de frygtede konsekvenser af et Brexit uden aftale er, at det britiske pund vil miste meget i værdi og at arbejdsløsheden vil blive fordoblet. I Nordirland frygter man også en genopblussen af den konflikt, der blev bilagt med Langfredagsaftalen i 1998.


Artiklen fortsætter efter annoncen: