’Akademiets’ leder bliver ny forstander

Morten Iversen skal afløse Jens Henrik Kirk, der går ind i politik.

Den 36-årige lærer Morten Iversen bliver ny forstander for Mariager Efterskole, når Jens-Henrik Kirk stopper til sommerferien.

Det oplyser bestyrelsesformand Michael Kjærgaard.

Bestyrelsen påbegyndte i november 2018 processen med at finde en ny efterskoleforstander.

Jens-Henrik Kirk havde efter 14 år i spidsen for skolen meddelt, at han ville stoppe ved udgangen i sommeren 2019.

Det sker for at gå heltids ind i politik som kandidat for de Konservative i Nordjylland.

Grundig proces

– Efter en grundig proces med at få afklaret profilen og kravene til skolens kommende forstander, slog bestyrelsen stillingen op i dagspressen og på relevante sociale medier for at tiltrække et stærkt kandidatfelt. Bestyrelsen har efterfølgende glædet sig over en stor interesse for stillingen og har arbejdet seriøst med at finde den helt rigtige afløser for Jens-Henrik Kirk, fortæller bestyrelsesformanden for Mariager Høj- og Efterskole, der er tilknyttet pinsebevægelsen.

Efter to samtalerunder med egnede kandidater har bestyrelsen valgt Morten Iversen som kommende forstander for efterskolen.

Nytænkende forstander

Morten er 36 år, gift med Maria, der er uddannet psykolog, og sammen har de 4 børn. Han er uddannet lærer fra Aalborg seminarium og har siden 2009 været ansat på Mariager Efterskole – de seneste to år som leder af skolens nye overbygning ”Akademiet”, hvor man har fokus på at finde talent, tro og karakter til kommende ledere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Morten er en dygtig kommunikator og underviser. Han formår med sit vindende og humoristiske væsen at skabe et godt miljø omkring sig, siger formanden.

– Derudover kender han efterskoleverdenen indefra og vigtigheden af gode relationer til teenagerne.

Morten er en teamspiller og ser frem til at sætte sit præg på skolens ledelsesteam. Samtidig ved vi som bestyrelse, at Morten glæder sig til at få et godt samarbejde med elever, forældre, Mariager by og skolens store bagland, siger Michael Kjærgaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har set Morten udvikle sig meget som leder og menneske i hans mere end 10 år på skolen, siger Jens-Henrik Kirk.

– Særligt i de seneste år har han taget store skridt, og jeg er overbevist om, at han er klar til endnu større ansvar. Han vil gå ydmygt til rollen, og han kender skolens DNA godt. Morten er visionær, dygtig og meget målrettet, og jeg glæder mig til at følge hans og skolens udvikling, udtaler Mortens nuværende leder, Jens-Henrik Kirk.

Roser sine forgængere

– Jeg glæder mig til at få arbejdshandskerne på og sammen med skolens øvrige ledelse føre skolen videre, siger Morten Iversen selv.

– Skolens tidligere forstandere har gjort et helt utroligt arbejde med at skabe en skole og sammensætte et lærerteam, som kan rumme alle, så vi tiltrækker elever fra hele landet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidig har skolen i dag meget flotte faciliteter og har et af landets laveste elevfrafald blandt efterskoler. Det er med stor respekt for det arbejde, de tidligere forstandere har udført, at jeg nu overtager roret. Jeg ser frem til at fortsætte dette arbejde og samtidig sætte mit præg på Mariager Efterskole, siger den nye forstander, Morten Iversen.

Ny leder af Akademiet

På ”Akademiet” bliver Jimmy Klentz daglig leder pr. 1. august 2019 i stedet for Morten Iversen.
Jimmy har været engageret i ”Akademiet” fra de første tanker og frem til i dag – som konsulent, iværksættermentor og i det indeværende skoleår som en del af den faste stab. Jimmy er en dygtig underviser, han er innovativ og skaber sammenhæng mellem personlig udvikling, tro og talent, og så er han meget vellidt af teenagerne.

Morten Iversen tiltræder sin nye stilling pr. 1. august 2019, men vil allerede nu have indlæringsforløb sammen med Jens-Henrik Kirk for at sikre en god og veltilrettelagt overlevering.