Aktiv Mission vil arbejde på Cuba

– I Albanien måtte man slet ikke nævne Gud under kommunismen. Selv i udenlandske film blev ordet ikke oversat, fortalte Besa Shapllo, som er landsleder for Mission Possible i Albanien.

Missionsorganisationen Aktiv Mission afslørede på weekendens årsmøde i Karlslunde Strandkirke, at Cuba er udpeget som nyt projektland.

Evangeliets gode nyheder skal byde flere cubanere op til salsa i ånden, hvis det står til Aktiv Mission.

I april rejser konstitueret kontorchef Hans-Jørgen Knudsen og projektleder Ruth Cilwik til Cuba for at mødes med mulige lokale kirkelige partnere, som også har diakonalt arbejde i Havannas fattig-kvarter. Ambitionen er at komme hjem med en underskrevet samarbejdsaftale.

Det fortalte Aktiv Mission deltagerne på årsmødet søndag den 24. marts i Karlslunde Strandkirke.

Men hvorfor Cuba?

“Som søsterorganisation til Mission Øst har vi haft tradition for at arbejde i tidligere kommunistiske lande, og da vi kiggede på, hvilke kommunistiske lande, der er tilbage på den vestlige hemisfære, så faldt blikket på Cuba,” siger Hans-Jørgen Knudsen og uddyber:

“Som et klassisk kommunistisk land er der ikke noget civilsamfund. Udover økonomisk støtte til den lokale kirkes diakonale arbejde ser vi derfor også muligheden for at bidrage med kapacitetsopbygning og en styrkelse af deres kompetencer. Men nu er der religionsfrihed, så det man oplevede i Albanien i 1991 sker også stille og roligt på Cuba,“ forklarer Hans-Jørgen Knudsen.

Besøg fra Albanien

Og netop overgangen til religionsfrihed i Albanien var noget, Besa Shapllo kunne fortælle mere om. Hun er landsleder for Mission Possible, som Aktiv Mission har støttet siden 1991, og deltog i års-mødet med sit team.

Bare det at nævne Gud under kommunismen var forbudt. Selv i film blev ordet Gud ikke oversat på udenlandske film, fortalte Besa Shapllo. Med kommunismens fald åbnede landet sig op, og siden 1991 har Mission Possible gjort et stort arbejde blandt børn og unge. Gennem mirakelklubber, aktivitetscenter og sommerlejre lærer albanske børn, at Gud vil dem og ønsker at give dem en bedre fremtid i det fattige land.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som Apostlenes Gerninger

Udover Albanien og nyheden om Cuba fik deltagerne på årsmødet også et overblik over resultaterne for 2018 og Aktiv Missions vidtforgrenede arbejde i forskellige lande.
Særligt tallene fra Indien er overvældende, og ”det er som at træde ind i Apostlenes Gerninger,” fortalte bestyrelsesmedlem Kim Hartzner, der tidligere har besøgt Aktiv Missions lokale partner ASSI i Indien.

Blandt andet blev 1294 husmenigheder startet i 2018. 6620 mennesker er blevet efterfølgere af Jesus, og 19449 har fået bibelsk lederskabstræning.

I Rusland fik 2260 studerende det kristne budskab ind gennem rockmusik ved bandet Drusjki’s 20 koncerter på skoler og gymnasier. Derudover sang og prædikede bandet for 1618 personer i fængsler, rehabiliteringshjem og handicaphjem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Polen deltog 420 børn og voksne i workshops på korfestivalen 7xGospel – flere end 100 var med for første gang.

Aktiv Mission støtter også Sat-7, som oplever en stor vækst på de sociale medier. 1,7 millioner downloads alene på Youtube hver måned. Men satellit-tv er stadig relevant, for overraskende nok stiger brugen af satellit-tv også.

Mette/Henri