Slagelse Missionshus fylder 125 år

Navnet ’Philadelphia’ betyder ’broderkærlighed’, og huset har bl.a. et stort arbejde for børn.

Missionshuset Philadelphia i Slagelse blev indviet i 1894, da kvinderne stadig bar stivede forklæder.

Missionshuset Philadelphia i Slagelse fylder 125 år den 4. april. Det markerer Indre Mission i Slagelse med en stor jubilæumsfest lørdag den 6. april.

”Missionshuset har gennem mange år været – og er stadig – det samlingspunkt, hvor vi mødes i fællesskab med andre kristne.

Det er ikke kun det åndelige fællesskab med Gud, men også det hyggelige samvær med de andre i fællesskabet, der gør, at vores fællesskab nu kan fejre 125-års fødselsdag,” fortæller Lennart Grønkjær-Davidsen. Han er indremissionær på Vestsjælland med bopæl i Slagelse.

Aktivt hus skal fejres

Der er sket meget i Slagelse de sidste 125 år, og huset på Herrestræde 26 har været tilskuer til byens udvikling i alle disse år. Men missionshuset danner fortsat rammen om de mange forskellige aktiviteter, der arrangeres i Slagelse – og det skal fejres.

– Der er 40-50 personer, som trofast møder op til vores onsdagsmøder, og ca. 100 personer i alt er tilknyttet det arbejde, der udgår fra huset.

Vi vil med vores jubilæumsfest afspejle det mangfoldige udbud af aktiviteter og klubber, der er i huset, ved at lave et arrangement, der både har en fest for børnene med den kristne børnemusikgruppe PastaParty, og noget for de voksne, bl.a. med en festtale af formanden for Indre Mission i Danmark, Hans-Ole Bækgaard, oplyser Lennart Grønkjær-Davidsen.

Broderkærlighed

Missionshuset Philadelphia er fyldt med aktiviteter for både børn, unge, familier, voksne og seniorer.

– Navnet ’Philadelphia’ – hvilket betyder ’broderkærlighed’ på græsk, beskriver på en god måde den stemning, vi forsøger at skabe i vores hus og til vores møder. Det leder tankerne hen på Salmernes Bog, kapitel 133, vers 1: ”Hvor er det godt og herligt, når brødre sidder sammen!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Siden grundlæggelsen i 1894 har missionshuset været samlingspunkt for kristne i Slagelse og omegn, og nu-til-dags er huset omdrejningspunkt for en lang række aktiviteter:

Legestuen ”Fuglereden” samler de 0-5-årige og deres forældre; Børneklubben er for de 4-8-årige; Juniorklubben ”Hyggeren” for de 9-12-årige; Teen-IMU for teenagerne og dem i starten af 20’erne. Så er der Familiemøder om fredagen en gang i måneden samt Missionshusmøder hver onsdag, fortæller missionæren.

Jubilæumsfesten

Under festen den 6. april vil der være reception, børnefest med musik ved Pastaparty, middag, samt en festaften med historisk tilbageblik og musikalske indslag, lover arrangørerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: