Brug for robusthed i sundhedsvæsenet

– Skrøbelighed og sårbarhed er ikke en fejl, der skal fjernes men
en ressource, der skal beskyttes, mener sognepræst Lone Vesterdal.

Kravene om at man skal være professionel, nærværende og sætte patienten i centrum kan gøre sundhedspersonalet sårbare og skyldbetyngede. Derfor må den enkelte lære at ”tage hånd om sig selv om sin sårbarhed”.

Det mener Dansk Kristelig Sygeplejeforening, Nova Mentiz ved Solveig Rosenkvist og stresscoach Helle Gottenborg, som i samarbejde med lokale kræfter holder et arrangement om ’At tage hånd om sig selv og sin sårbarhed’ i Herning den 11. april.

– Alle i sundhedsvæsnet kender til oplevelsen af at gå hjem med følelsen af ikke at have givet nærhed, kvalitet og ikke at have sat patienten i centrum – som er nøgleordene i den nye sundhedsreform. At have en oplevelse af ikke at have gjort det godt nok, gør os sårbare og skyldbetyngede, forklarer arrangørerne.

I oplægget vil sognepræst Lone Vesterdal præsentere, hvordan ”robuste ressourcer har deres udspring i sårbarhed og skrøbelighed, og hvordan vi passer på vores sårbarhed, så den bliver til ressourcer”.

– Arrangementet vil være relevant for alle omsorgspersoner, mener stresscoach Helle Gottenborg.

Selv om arrangementet i første omgang henvender sig til medarbejdere i det pressede sundhedsvæsen, vil også andre omsorgspersoner kunne relatere til problemstillingen. Også lærere, pædagoger og andre vil kunne relatere til de omtalte dilemmaer.

– Det er ikke et krav at være sundhedspersonale, men oplægget og de givne eksempler relaterer til sundhedssystemet. Hvis det bliver en succes, laver vi måske et nyt arrangement med en bredere målgruppe – eller med en anden faggruppe i centrum, siger stress-coach Helle Gottenborg.

Der vil være mulighed for at købe bogen Robust til 199 kr. Arrangementet finder sted i Fredens Kirke, Herning fra kl. 19.

Aftenen byder udover oplæg på musikalsk indslag ved Sverre Bødtker og Anna Rasmussen, mulighed for fælles refleksion og drøftelse af behov for fremtidige arrangementer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: