Briterne sætter Hizbollah på terrorliste

Oppositionspartiet Labour er splittet i vurderingen af den islamistiske organisation.

Labours leder, Jeremy Corbyn, har tidligere omtalt Hizbollah positivt.
Det bliver nu forbudt.

Både Hizbollah og to lignende grupper skal på den britiske terrorliste, så det bliver strafbart at være medlem af organisationerne og udtale sin støtte til dem. Men Labour har udtrykt skepsis overfor vurderingen af den shiamuslimske bevægelse.

Under en høring i parlamentet mandag efterspurgte Labour ”klare beviser” for, at den politiske del af Hizbollah kan kaldes en terrororganisation.

Indenrigsminister Sajid Javid svarede, at gruppen har en destabiliserende effekt i Mellemøsten, og udenrigsminister Jeremy Hunt fastslog, at der ikke findes ”nogen adskillelse mellem Hizzbollahs militære og politiske fløj.”

Tirsdag blev Labours leder, Jeremy Corbyn, kritiseret for sin velvilje overfor den islamistiske organisation. Han er flere gange blevet beskyldt for antisemitisme og har beskrevet repræsentanter af Hizbollah som ”venner”. Det måtte han dog senere undskylde.

Splittelse i Labour

Labour er splittet i holdningen til Hizbollah, og medlemmerne var stillet frit mht. afstemningen om Hizbollahs terrorstatus.

Sadiq Khan, som er Londons borgmester og medlem af Labour, støtter regeringens udspil: ”Anti-semitisme og hadkriminalitet hører ikke hjemme i vores by”, fastslog han ifølge Financial Times.

Borgmesteren tilføjer, at han tidligere har ytret dyb bekymring over støtten til Hizbollah og den årlige Al Quds march i London, som er en protest mod Israels ”besættelse af Østjerusalem”.

Mike Gapes, som er et af de ni parlamentsmedlemmer, der forlod partiet Labour i forrige uge, udtalte ifølge avisen: “De [ledelsen] er ikke egnede til at sidde i regering. Og [de er] en trussel for den nationale sikkerhed”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: