Bruger film som prædiken

Kirke-i-byen har gjort marts måned til ”Movie March”, hvor kirkegængerne opfordres til at invitere venner med hjem efter filmgudstjenesten.

Filmene er moderne, kendte film.

Vil du med mig i kirke og se en god film?

Sådan kan medlemmerne af frikirken Kirke-i-byen i Kolding i marts spørge deres kirke-fremmede venner.

Den store frikirke, der er en del af det apostolske netværk, har nemlig besluttet at bruge klip fra velkendte film i prædikenen.

Det er film som Breathe, Hacksaw Ridge, En verden udenfor, Collatoral Beauty, Black Panther, Inception, The Greatest Showman, Wonder Woman, Lion King og Forest Gump. Men det er vel at mørke ikke hele filmen, der vises, men kun korte klip.

Alle filmene indeholder nemlig scener, som kan give inspiration til at forstå dele af det kristne evangeliums sandheder.

Der serveres gratis popcorn, snacks og sodavand for at skabe biografstemning.

Bandeord og groft sprog

Kirkens ledende præst, Jesper Kure, undskyldte ved gudstjenesten i søndags, at der uundgåeligt smutter nogle bandeord og groft sprog med, som man ikke normalt hører i kirken. Sådan er det desværre med moderne film fra Hollywood.

Men menigheden har vist forståelse. For kirken er meget optaget af kunne tage kirke-fremmede med i kirke til noget, de kender. Som fx. en film.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tag nogen med hjem!

Normalt er der mulighed for at spise en middag i kirken efter gudstjenesten. Men det er aflyst i marts, hvor ledelsen i stedet opfordrer menighedens medlemmer til at invitere andre med hjem til middag og måske få en snak om det med Gud.

Ud over søndagsgudstjenesten kl. 10 holder kirken også en mere ungdommelig aftengudstjeneste kl. 19, hvor der også vises film. Ud over Jesper Kure deltager Ingrid Frederiksen, Amy og Simon Tind, Mike Wilson og Jacob Viftrup som talere i eksperimentet.

Planer om ny stor kirke

Der kommer ofte 300 i kirke en almindelig søndag, og kirken planlægger derfor at opføre en ny stor kirke med plads til tusind deltagere. Denne kirkebygning skal opføres ved siden af Kolding Internationale Højskole og vil koste ca. 35 mio. kr. Men planen er, at bygningen også kan udlejes til store konferencer, da Kolding ligger centralt placeret i det såkaldte trekants-område.


Artiklen fortsætter efter annoncen: