De første navne er på plads til årets sommerstævner

Der er blevet tid at planlægge sommeren – tilmelding åbner.

Ben Teefy børster ørkensandet af sig i Australien og bliver gæstetaler på årets Sommercamp Mosaik i Mariager. Han har et stærkt personligt vidnesbyrd.

Det er forår, og lige pludselig kommer sommeren springende. Det er slet ikke for tidligt at begynde at planlægge sommerferien.

Hvis du skal på en af landets kristne sommercamps, er her et udsnit af de hovedtalere, som allerede er på plads. Endnu er det for tidligt med et samlet overblik, fordi der stadig arbejdes på højtryk med stævneprogrammerne rundt omkring.

Mosaik i Mariager

Ben Teefy er navnet på en australsk pastor, som bliver en spændende gæstetaler på pinsebevægelsens Sommercamp Mosaik i dagene 13. til 19. juli i Mariager.

Ben Teefy kom selv til tro efter 14 års kamp med depression, afhængighed og et dysfunktionelt liv. Et møde i en kirke og mødet med evangeliet ændrede på det alt sammen. I dag brænder han for mission og i hele verden. Han er en lidenskabelig bibellærer og har hjerte for forvandling i menneskers liv.

Han er gift med Danielle, har tre døtre og bor i Alice Springs i hjertet af Australien. Midt i dette ørkenlandsskab er han seniorpastor i Desert Life Church, som er en voksende kirke med et globalt aftryk. Under parrets ledelse er mange kommet til tro.

Pinsebevægelsens sommerstævne har i år temaet ”Jesus for alle” og sætter fokus på, at evangeliet er for alle, i alle tider og alle situationer. Et omdrejningspunkt bliver, hvordan vi med vores individuelle liv og menighedsliv kan møde mennesker med en autentisk tro. Omkring 75 procent af danskerne går aldrig eller kun sjældent i kirke, og deres eneste mulighed for at høre om Jesus og evangeliet er tit, hvis nogen i deres netværk bygger bro til det kristne fællesskab.

Der er åbnet for tilmelding for de forskellige grene (aldersgrupper) på sommercamp.dk

Tidligere biskop Per Arne Dahl, også kendt som Utøya præsten, taler på Lindenborg-stævnet.
Lindenborg

På Missionsforbundets og Baptistkirkens fælles sommerstævne på Lindeborg i dagene 21. til 27. juli er man langt fremme med programmet. Årets tema er ”GenOPDAG det gode fælleskab”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den norske præst og forfatter Per Arne Dahl taler om fællesskabet kraft og fælleskabets sårbarhed.

Per Arne Dahl, 68 år, var indtil sidste år biskop i Tønsberg i Norge. De sidste år, før han blev biskop, var han tilknyttet Modum Bad som leder af instituttet for sjælesorg og samliv og præst ved Domkirken i Oslo, hvor han i 2011 blev kendt som Utøya-præsten.

Fra Sverige kommer dr. teol. Mikael Tellbe og taler om det ”korsmærkede” fællesskab. Han har skrevet en bog netop med det tema og som en kommentar til 1. Korinterbrev. Andre bliver salmedigteren Iben Krogsdal, Krista Bojesen, Torbjørg Oline Nyli, Helen Murphy og Jeanette Munksbøl – i det hele taget er der mange kvinder på programmet. En af de mest kendte er nok dansk-irakeren Dina El-Erhayem, som er skuespiller og tv-vært, og som gik fra at være ateist til personlig kristen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der åbnes for tilmelding den 24. marts på hjemmesiden sommerstaevnet.dk.

Gwen Bergquist fra Canada er en god, gammel kending i YWAM. Hun taler på årets familielejr i Fjellerup.
UMO-lejr

Gwen Bergquist bliver hovedtaler på Ungdom Med Opgaves familielejr i Fjellerup i dagene 21. til 27. juli. Hun er canadier, bor i dag i Asien og har i mere end 35 år arbejdet i YWAM, bl.a. som en del af det internationale DTS-center (discipeltræning).

Gwen Bergquist brænder for at hjælpe mennesker til at kende Gud og til at udleve Guds kald i deres liv. Det var også baggrunden for, at hun udviklede undervisningsprogrammet ”Destiny by Design”, som i dag bruges af YWAM (UMO) flere steder i verden.

Tilmelding til familielejren er åbnet på ywam.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs flere stævneomtaler, når Udfordringen i løbet af foråret igen har ferietema.