Gensyn med Peru efter 20 år

Jørgen Enevoldsen underviser i Peru.

Mission nytter! Det kunne tidligere Peru-missionær Jørgen Enevoldsen konstatere, da han i januar var tilbage for at undervise elever på bibelskolen i Juliaca i Peru.

I januar var 59-årige Jørgen Enevoldsen tilbage i Peru, hvor han underviste på den decentrale bibelskole CLET i Juliaca. Han var den første LM-missionær i Peru, udsendt med sin familie i perioden 1988-1997. De fleste år boede og arbejdede de i Juliaca, og i 1995 overgav han ejerskabet af kirken til peruvianerne selv.

Og det er med stor begejstring, at den tidligere Peru-missionær, som nu er bosiddende i Ølgod, fortæller om sit møde med de kristne i Juliaca.

”Det var meget opmuntrende at møde gamle bekendte i Juliaca igen og genopleve både det menneskelige og det åndelige fællesskab. Nogle af de unge er nu med til at trække læsset i menigheden.”

Det var Luthersk Missionsforening, der udsendte Enevoldsen, og LM lægger vægt på at indføre peruvianerne i luthersk tro. I Peru er religiøsiteten ofte en blanding af katolsk folketro og gammel inka-religion, mener LM. Bibelundervisningen CLET tilbyder bibelskoleundervisning i januar og februar og holder derudover kurser i menighederne resten af året. Til Jørgen Enevoldsens undervisning kom der mellem 15-25 deltagere til kurserne på grundniveau og lidt færre på lederniveau.