Moderne bibelskole på Nørrebro

Hver søndag morgen er der moderne og levende bibelskole på thai, engelsk, spansk og dansk – inden Gudstjenesten i Kirken i Kulturcenteret.

Victoria Mie Møller og hendes mor Helle Møller mødes hver søndag til morgenmad, inden turen går til bibelundervisning i kirken på Nørrebro.

Søndag morgen kl. 10 starter bibelundervisning på dansk, engelsk, thai og spansk i Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro – heldigvis i hvert sit lokale.

Deltagerne kan vælge mellem ”Life Track” – hvor der enten er fokus på: ”Vores personlige forhold til Gud – og hvem Jesus er”.  Eller ”Bibel Track”, der byder på fordybelse i Bibelen – på dansk eller engelsk.

Efter undervisningen, der varer ca. 45 minutter, er der Gudstjeneste i den store sal i megakirken. Og mange af deltagerne giver sig efterfølgende også tid til en kop kaffe og en sandwich eller et stykke kage på Café Kant i stueetagen. Eller lidt mad i ”The Community Café” i kælderen.

Chuck Haavik fra USA, som underviser på engelsk, vil gerne være med til at højne det åndelige miljø herhjemme: Han har sammen med hustruen Sally de sidste par år især undervist studerende fra universiteter og højere læreanstalter i København.

En af lærerne i søndagsskolen er amerikaneren Chuck Haavik, som underviser på engelsk. Han er gift og har to børn med Sally. Parret er fra Minnesota, USA, men bor nu i København, hvor han og hustruen i flere år har undervist i kristendom – især studerende på universiteter og andre højere læreanstalter.

– Vi synes, det er et af de vigtigste missionsfelter – de kommende ledere, som er lige omkring os, tæt på kirken her. I Danmark er universitetsmiljøerne meget mere sekulariserede end i USA, og vi vil gerne missionere i de miljøer.

– Vi oplever en del unge, danske studerende, der har problemer med angst, depression og ensomhed – og alkohol, og vi vil gerne tilbyde en vej ud: Gennem Jesus, fortæller Chuck Haavik, inden han kaster sig over dagens undervisning.

Begejstrede elever

To af dagens bibelskoleelever, Victoria Mie Møller og hendes mor Helle Møller, er meget begejstrerede for Sunday Tracks:

– Jeg har været med til at synge gospel og er blevet guidet til at åbne mig for Jesus. Jeg søger det guddommelige og vil gerne synge med sjælen, fortæller Victoria Mie Møller, der arbejder med helse og bor i København.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hendes mor, Helle Møller, fra Ringsted nikker – og ser ud som om, hun er enig:
– Jeg er gået Jesus-vejen hele livet. Og jeg er åben for Gud og Helligånden – beder hver dag. Det har jeg altid gjort, fortæller kunstner Helle Møller, som hver søndag morgen står tidligt op og tager bilen fra Ringsted til København. Så spiser hun den friske medbragte morgenmad sammen med sin datter, inden de tager sammen på bibelskole.

Den herboende amerikanske præst Christa Isidore talte levende og varmt, da hun tog sig af undervisning på engelsk for en engageret gruppe af bibelskoleeleverne.
Et livsstykke fra Californien

I et af de andre undervisningslokaler tager Christa Isidore, der underviser på engelsk, varmt og åbent imod dagens elever. Hun har en baggrund som ungdomspræst i Californien og lever op til en anden af præsternes beskrivelse af hende: ”Et livsstykke, som tryllebinder”. Her står den på levende undervisning, som undervisning i Ånden jo er, kan der tilføjes.

Christa Isidore er sammen med sin mand, Brian Isidore, kommet til Danmark for at være en del af den vækkelse, de fornemmer er under opsejling herhjemme. Ægteparret bor tæt på Drejervej – og underviser begge, men på skift hver sine søndage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Gud fortæller mig, at jeg er egoistisk”, fortalte en modig deltager i hendes elevgruppe, og det udløste en lille samtale om, hvor svært det faktisk til tider kan være at navigere ledt af Helligånden: Om hvordan vi konstant hver især må arbejde med vores personlige udvikling og skyggeside. Og om glæden ved, at vi kan bekende over for Gud og modtage tilgivelse og nåde, når vi fejler – eller skal trimme vores adfærd og rense vores hjerter.

Som Christa undervejs i bibeltimen ydmygt forklarede: ”Jeg ved stadig ikke alt, og jeg har gået med Gud i 40 år”.

Og det er netop det smukke ved at være kristen. Vi behøver ikke vide alting, men kan lære at ledes af Helligånden, som gør. Helligåndens skole er et livslangt undervisningsforløb.

En anden elev forhørte sig om kombinationen Gud og rigdom, som der har været opmærksomhed om i medierne:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nogle tror, at penge vil løse alle problemer. … Gud dømmer hjertet – og ransager vores motiver og hjerte. Brug dette værktøj: Bibelen, anbefalede Christa Isidore.

Og det er jo sandt. Den enkelte må selv søge Guds vejledning i det levende ord og søge at leve i overensstemmelse med Guds planer.

Ingrid Søgaard fra Brønshøj, som har været en del af Kirken i Kulturcenteret i mange år, er glad for at komme til bibelundervisning inden søndagens gudstjeneste:
– Det er nemt at komme hertil med bussen. Kirken er mit åndelige hjem, og det er rigtig god undervisning. Selvom man kender bibelversene, har man brug for at få fyldt op, siger Ingrid Søgaard, som er ”barn af Pinsekirken” – født syd for Køge og kom som barn i Næstved Pinsekirke.
Samlingspunkt for kristne

Det store Helligånds-kraftcenter på Nørrebro er samlingspunkt for kristne fra hele verden. Her kommer unge og gamle, nye og garvede troende, mennesker med desperat brug for hjælp og mennesker, som har hjælp at tilbyde.

Tidligere var stedet i øvrigt en teknisk skole. Men i dag er det altså en af Helligåndens skoler, og det er der åbenbart mange, som synes, vi har brug for i disse tider. I hvert fald var den meget store kirke godt fyldt til den efterfølgende gudstjeneste, hvor ledende præst Jarle Tangstad prædikede veloplagt.

Eleverne har i øvrigt netop været igennem et undervisningsforløb med fokus på Romerbrevet. Og har kunnet glæde sig over at fordybe sig i: At vi ved tro på Ham er frelst og lever et helt nyt liv – under nåden.

Det næste stykke tid kører bl.a. et undervisningsmodul, der omhandler ”Kristus igennem hele Bibelen”, hvor elever mindes om eller opdager ”at Jesus Kristus er med i både Det gamle – og Det nye Testamentes bøger”.

Øvrige undervisere

Udover de i reportagen allerede nævnte undervisere er følgende fra kirken i det multikulturelle Nord-vest-kvarter med til at gøre Sunday Tracks levende:

Nick Hansen, som er en af kirkens præster og også arbejder én dag om ugen i CMF (KKR/TV). Han underviser på dansk.

Christina E. Leinum, som også underviser på dansk. Hun er hentet ind for at undervise på bibelskolen og er bl.a. ambassadør for Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem i den danske afdeling.

Pastor Victor Villaruel, som underviser på spansk.

Og sidst, men bestemt ikke mindst: ”Pastor Peace” – som er fra Thailand. Peace Santiphap AIemsaart har bl.a. to års erfaringer fra at arbejde på missionsskib. I dag bor og arbejder pastoren, som underviser på thai, i kirken på Drejervej, der samler på ildsjæle. Herrens ildsjæle.