Pastor Hans Olav Okkels er død

Med den 83-årige Hans Olav Elmquist Okkels’ død, 83 år gammel, har Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse mistet en trofast og dygtig bannerfører, skriver pastor emeritus Hartvig Wagner i et mindeord i JyskeVestkysten.

Kort efter udgivelsen af det banebrydende skrift, ”Kirkens Ja og Nej” fra 1964, sluttede Okkels sig til kredsen bag udgivelsen, som senere blev til Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse.

Okkels var formand for KSBBs bestyrelse fra 2012 til 2018, og han har kæmpet for at fastholde Folkekirken på den evangelisk-lutherske bekendelse og på tilliden til Bibelen som Guds ord, blandt andet gennem sine bøger og indlæg i aviser og blade. Han har også i en årrække været timelærer på Menighedsfakultetet i Aarhus.

”… nu ved hans bortgang må vi sige tak og ære være Gud for den gave, vi i KSBB og hele folkekirken fik i Hans Olav Okkels,” slutter Hartvig Wagner sit mindeord.