Tidligere boligminister 75 år

Den tidligere boligminister, pastor emeritus Flemming Kofod-Svendsen, blev kåret til Årets teolog på Menighedsfakultetet i Aarhus den 2. februar 2015.

Den 21. marts fyldte tidligere sognepræst, partiformand og boligminister pastor emeritus og ph.d. Flemming Kofod-Svendsen, der er født i Aakirkeby, 75 år.

Efter sin teologiske kandidateksamen i 1969 blev Flemming Kofod-Svendsen hjælpepræst i Emdrup. Et år senere blev han generalsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende, før han den 1. november 1976 blev sognepræst i Birkerød i Nordsjælland. Han blev i dette embede indtil den 31. januar 2011.

Kristeligt Folkeparti

Samtidig med præsteembedet var Flemming Kofod-Svendsen aktiv i Kristeligt Folkeparti, blandt andet som partiets landsformand i perioden 1979-1990. Gennem sammenlagt 13 år var han medlem af Folketinget (i perioderne 1984-1994; i 1998-2001 og som boligminister i 1987-1988 og 1993-1994).

Som medlem af Folketinget indførte Flemming Kofod-Svendsen trationen med ugentlige andagter på Christiatnsborg.

Han har været generalsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende og i indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO. Han er kommandør af Dannebrogordenen og medlem af Rigsretten.

Familietragedien

I 2004 blev Flemming Kofod-Svendsen og hans hustru, cand. theol. Inger Margrethe Kofod-Svendsen ramt af den helt utænkelige tragedie, da tsunamien i Thailand anden juledag kostede deres søn Jacob, svigerdatteren Lisbeth og parrets to børn livet.

Siden da har Flemming Kofod-Svendsen både talt og skrevet om tragedien, og hvad den betød for hans egen tro. Det blev også til udgivelsen af en personlig beretning om tragedien i bogen ”Døden, sorgen, håbet”.

Døden, sorgen, håbet

I bogen om familiemedlemmernes død skriver han blandt andet:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg vil stærkt understrege, at de tab, jeg oplevede, da tsunamien dræbte min familie, har presset mig til mine grænser. Jeg er blevet stillet over for livets mørke side, og jeg har mødt min egen svaghed som aldrig før. Jeg har erfaret, hvor hårdt det er at møde tab, og hvor lang tid det tager at gennemleve det.

Jeg har læst flere beskrivelser af, hvor meningsfyldt, ja næsten vidunderligt livet kan blive forvandlet gennem lidelse. Sådanne ord kan jeg ikke bruge, for det er ikke min erfaring.

Min daglige bøn til Gud har været, om han vil give mig kraft, styrke og frimodighed til netop denne dags opgaver. Kort sagt hjælp til at leve,” hedder det i bogens forord.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Phd. som 70-årig

Den aktive teolog, som ikke mindst er optaget af kirkehistorie, har blandt andet arbejdet for at bygge bro mellem de konservative teologiske institutioner Dansk Bibel-Institut i København og Menighedsfakultetet i Aarhus. Han har desuden skrevet en række bøger, herunder ’Mellem foragt og guddommeliggørelse. Arbejde i kristent perspektiv’.

I de senere år har Flemming Kofod-Svendsen leveret grundige studier af bevægelser på kirkens ’højrefløj’ – bl.a. om vækkelsesbevægelsen: ’De højhellige’, en bog om Kristeligt Forbund for Studerende og den kristne studenterbevægelse gennem tiderne samt en grundig artikel om ’De højkirkelige’.

I 2014 udkom hans ph.d.-afhandling om tidligere landssekretær i Kristeligt Forbund for studerende og rektor på Dansk Bibel-Institut Niels Ove Vigilius. Året efter hædrede Menighedsfakultet Flemming Kofod-Svendsen som Årets Teolog 2015.

Familien

Sammen med Inger-Margrethe har Flemming Kofod-Svendsen to døtre, en søn, tre svigerbørn og ni børnebørn. Forældrene bor nu nær de to døtre i Vanløse i København, så børnebørnene let kan komme på besøg til eftermiddagshygge. Ikke sjældent bliver der også sunget en salme af den svenske vækkelsesprædikant Carl Olof Rosenius, som betyder meget for fødselaren, skriver Kristeligt Dagblad.


Artiklen fortsætter efter annoncen: