Venezuela hungrer allermest efter Gud

Den danske prædikant Erling Tychsen har netop besøgt det konfliktramte land.

Fængselsmissionen fra Global Organisation Denmark hjælper med at forsyne fængselskøkkenerne med mad. Fangerne har også hver især modtaget en bibel.

– Folk sulter. Men de sulter endnu mere efter evangeliet end efter mad. De tager bare imod og imod.

Det fortæller danske Erling Tychsen, som netop er tilbage efter sit seneste besøg i det kriseramte Venezuela. I danske medier hører vi meget om den politiske situation, om sult og mangel på medicin i landet. Men der er også en enorm åndelig nød.

– Folk kommer ind fra gaden og de tager bare imod budskabet. I fængslerne tager både fanger og fangevogtere imod Jesus. Det er fantastisk, fortæller en begejstret Erling Tychsen.

Han ankom til Venezuela den 15. februar og kom straks i gang med fængselsmissionen og med at prædike i nogle af de evangeliske kirker. Han var også i gang med at få bygget en kirke/ bibelskole på politistationen i Barqisimeto, hvor mange hundrede betjente har taget imod Jesus.

– De er blevet frelst og har modtaget Helligånden, og både betjentene og fangerne får en bibel hver, forklarer Erling Tychsen.

Der bliver uddelt mange spanske bibler både i fængslerne og på politistationerne.
Kaldt ind til politichefen

Få dage efter ankomsten til landet blev Erling Tychsen ringet op af den øverste chef for hele Venezuelas politi, som bad ham komme til Caracas. Her bød politichefen ham indenfor og tog et billede af ham, mens han takkede for det store arbejde, som Erling og organisationen Global Organisation Denmark gør for Venezuela.

Derpå blev den danske prædikant udstyret med et ID-kort, som giver ham adgang til intet mindre end alle fængsler og alle politistationer i hele landet.

Modsat militæret er næsten alle politibetjentene med i oppositionen mod den siddende præsident. Og betjentene har brug for evangeliet, ikke kun for deres egen skyld men også for bedre at kunne udføre deres arbejde til gavn for befolkningen. Det forstår politichefen, som selv er evangelisk præst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Straks efter mødet med chefen fik Erling mulighed for at prædike for 200 politibetjente i Caracas. Også her ønskede de fleste at tage imod Jesus!

Fødevaremangel

– Der er stor knaphed på mad. Men med Guds hjælp lykkedes det os at finde nok til arbejdet indtil nu. Det er lettest, hvis man kan betale med dollar, forklarer den danske evangelist.
Indtrykket fra landet som helhed handler om et folk i nød. Mange spiser fra affaldscontainere, og medicinsituationen er håbløs. Mange mennesker, ikke mindst børn, dør af underernæring, og kød er ”sindssygt dyrt”.

– Lønnen er seks dollar om måneden, men madpriserne er ca. som i Danmark. En månedsløn kan lige række til en bakke æg og et brød, forklarer Erling Tychsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På landet kan folk bedre overleve med egne grønsager. Men ellers lever folk mest af ris og sorte bønner samt brød af majsmel.

Mangel på mad og medicin fylder meget i hverdagen, men det at få forbøn og høre evangeliet står i meget høj kurs hos venezuelanerne.

”Kun Gud kan ændre situationen i vort land,” siger folk.

Fængselsmissionen

– Vi prøver at få mad til fangerne via fængselskøkkenerne, hvor vores samarbejdskirker i Venezuela – nogle evangeliske frikirker – hjælper til. Pengene kommer fra danske donorer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men fremover skal vi nu til at vurdere, hvor vi skal starte nyt arbejde. Nye byer skal med. Men det er nødvendigt med støtte hjemmefra til mad og bibler. Og lige nu er der fuldstændig åbne døre for evangeliet, selv hos politiet og myndighederne, slutter Erling Tychsen, som gerne tager ud i danske menigheder for at fortælle om arbejdet og den store vækkelse i Venezuela.

Man kan kontakte Erling Tychsen via Frikirken i Roskilde (Apostolsk Kirke) angående besøg og støtte til arbejdet.