MAF flyver mæslinge-vaccine ud til Madagaskars børn

Før påske fløj Mission Aviation Fellowship (MAF) 375.200 mæslinge-vacciner ud til 12 destinationer på Madagaskar.

Det sidste halve år har en mæslingeepidemi hærget Madagaskar. Mere end 100.000 er registreret syge, og hundreder af børn er døde, fordi folk ikke har kunnet vaccinere børnene.

Folk er ikke imod det at lade deres børn vaccinere. Men dels fordi der ikke har været vaccinationer nok, og dels fordi det er for dyrt for den almindelige indbygger i Madagaskar at lade sine børn blive vaccineret, er det ikke sket. Kun 58 procent af befolkningen er i øjeblikket vaccineret, vurderer WHO og UNICEF.

Nu sker der heldigvis noget. En landsdækkende vaccinationskampagne er i gang, og den kristne flyorganisation MAF i Madagaskar har fået til opgave at flyve vacciner ud til Madagaskars yderområder.

– 375.200 vacciner er i den seneste uge blevet fløjet ud af MAF i Madagaskar til 12 forskellige destinationer, så nu kan børnene i de isolerede landsbyer også blive vaccineret, fortalte danske Charlotte Pedersen i ugen før påske. Charlotte er gift med MAF-pilot Kenneth Pedersen, som har fløjet nogle af turene.