Religiøs vækkelse afløser sekularisme

Overalt i verden vender mennesker sig fra globalisering og søger tilbage til familieværdier, relationer og deres religioner igen.

– Der foregår en kæmpe religiøs vækkelse overalt i verden i disse år, sagde Youtube-fænomenet Steve Turley fra USA.

“Der foregår en kæmpe religiøs vækkelse overalt i verden i disse år. Det er den hidtil største religiøse bølge, verden har set. Det gælder både kristendommen, islam og jødedommen, og det sker på mange kontinenter.”

Det sagde det amerikanske Youtube-fænomen Steve Turley, da han talte på en stor familie-konference i Verona. Udfordringens Iben Thranholm var med.

Steve Turkeys kanal “Turley Talks” er kendt for at dokumentere, hvordan sekularismen (verdsliggørelsen) er døende, og kanalen har langt over hundredetusind følgere.
Steve Turley åbnede med at sige, at sekularister er i panik – med en reference til alle de højtråbende demonstranter ude foran bygningen. De demonstrerede imod, at deltagerne ville forsvare de traditionelle familieværdier.

”Vi er vidne til et sammenstød mellem religion og globalisme, som gerne vil trykke den samme ideologi ned over folk verden over uden hensyn til religion, kultur, nation og traditioner,” sagde Turley.

”Masser af mennesker afviser denne form for modernitet ved at gå tilbage til deres religiøse rødder. Det har dog ikke stoppet den vestlige elite i at forsøge at eksportere en ideologi, hvor alle rødder er kappet over, så mennesker bare skal producere og forbruge og ikke have nogle familie-relationer.

Den religiøse vækkelse og traditionelle familie er kernen i modstanden imod globaliseringen,” understregede Turley.

Også Italiens indenrigsminister talte på konferencen.

Demonstranter strømmede til Verona i Italien sidste lørdag for at protestere imod familiekongressen, men alligevel er sekularismen døende, mener en af kongressens hovedtalere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sidste weekend, den 29.-31. marts, blev den 13. World Congress of Families (Verdenskongressen for familien) afholdt i Verona i Italien i det smukke Gran Guardia paladset, der ligger overfor den kendte romerske arena.

Familiekongresen (WCF) er en vigtig international begivenhed, der afholdes hvert år, og som søger at forene og udstyre ledere, organisationer og familier til at forsvare den naturlige familie som den eneste grundlæggende og bæredygtige enhed i samfundet. Store verdensledere har tidligere deltaget i familiekongressen, og i år deltog den italienske indenrigsminister Matteo Salvini.

I 2018 fandt kongressen sted i Chisinau med deltagelse af den moldoviske præsident, Igor Dodon. I 2017 var den ungarske regering medvært for kongressen i Budapest med deltagelse og under ledelse af premierminister Viktor Orban.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nye vinde – voldsomme protester

Overskriften for kongressen i år var The Wind of Change. Europe and the Pro-Life Family Movement. (Nye vinde blæser. Europa og pro-liv familie bevægelsen). Emnerne var blandt andet: ægteskabets skønhed, børns rettigheder, human økologi, vækst og demografisk vinter, kvinders værdighed og helbred samt juridisk forsvar af livet og familien.

Til trods for det tilforladelige program mødte kongressen massiv modstand i Italien i ugen op til dens start. Sammen med den toneangivende presse gik LGBT og feministiske aktivister i frontalt angreb på arrangørerne. Begge parter forsøgte at få konferencen stoppet. I store overskrifter blev kongressens deltagere omtalt som fascister og hadefulde, højreekstremistiske tabere.

Foran bygningen, hvor kongressen fandt sted, var der på åbningsdagen et massivt opbud af væbnede politistyrker. Aktivister fra flere steder i Italien var rejst til Verona alene for at protestere. Det var første gang i kongressens historie, at den er blevet mødt med så megen aggression og fordømmelse.

Mange af kongressens deltagere var chokerede over, at en fredelig kongres til fordel for den traditionelle familie kan blive anledning til så megen aggression fra medierne og samfundets side.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Når man læser pressen, skulle man tro, at kongressen handlede at fordømme homoseksualitet,” udtalte Brian Brown, den amerikanske formand for Verdenskongressen for familien, ”men homoseksualitet er ikke engang blandt vores emner.”

Den megen negativitet og vrede fra pressen blev kongressens store samtaleemne, da dette års tema var, at vinden i Europa er ved at vende fra sekulære til tradtionelle værdier. Kunne det virkelig passe, når kongressen måtte politibevogtes? Weekendens forløb og afslutning skulle vise, at temaet faktisk holder stik, selvom medierne forsøger at give et andet billede.

– Der er for meget hykleri og politisk korrekthed blandt journalister, sagde Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, med henvisning til de voldsomme protester mod familikongressen.
Religiøs vækkelse afløser sekularisme

Blandt kongressens store trækplastre var Italiens indenrigsminister Matteo Salvini og det amerikanske Youtube fænomen Steve Turley. Hans kanal “Turley Talks” er kendt for at dokumentere, hvordan sekularismen er døende, og den har langt over hundredetusind følgere.

Steve Turley åbnede for talerrækken med at sige, at sekularister er i panik med en reference til alle de højtråbende demonstranterne ude foran bygningen.

“Der foregår en kæmpe religiøs vækkelse overalt i verden i disse år. Det er den hidtil største religiøse bølge, verden har set. Det gælder både kristendommen, islam og jødedommen, og det sker på mange kontinenter. Vi er vidne til et sammenstød mellem religion og globalisme, som gerne vil trykke den samme ideologi ned over folk verden over uden hensyn til religion, kultur, nation og traditioner. Masser af mennesker afviser denne form for modernitet ved at gå tilbage til deres religiøse rødder. Det har dog ikke stoppet den vestlige elite i at forsøge at eksportere en ideologi, hvor alle rødder er kappet over, så mennesker bare skal producere og forbruge og ikke have nogle familie-relationer. Den religiøse vækkelse og den traditionelle familie er kernen i modstanden imod globaliseringen,” understregede Turley.

Han pegede også på, at sekularister får meget færre børn end religiøse familier. Derfor vil de også naturligt svinde ind.

“De skaber ingen generationer. Sekularismen er døende”, sagde Turley og forsikrede tilhørerne om, at de ikke er “højreekstremistiske tabere, men fremtiden”.

Sammen med den toneangivende presse gik LGBT og feministiske aktivister i frontalt angreb på arrangørerne. Begge parter forsøgte at få konferencen stoppet, så der måtte massiv politibeskyttelse til.
Politibeskyttelse

Klapsalverne bragede løs, da Italiens indenrigsminister Matteo Salvini under massivt sikkerhedsopbud gik på scenen lørdag eftermiddag. Han gav demonstranterne en uforbeholden bredside og sagde:

”George Orwell (forfatter til romanen “1984”) burde være obligatorisk læsning i vores skoler, fordi vi er vidne til alt, hvad han forudsagde. Newspeak, sandhedsministeriet, tankepoliti. Det er det, vi oplever. Gruppetankegangen er skræmmende.”, sagde han.

Salvini høstede også stort bifald, da han sagde, at pressens dækning af begivenheden fik ham til at skamme sig over at være journalist, som han var før sin politiske karriere.

”Der er ingen lighed mellem, hvad journalisterne siger og hvad der virkelig foregår her,” sagde han. ”Jeg er ked af at se denne form for hykleri og politisk korrekthed blandt journalister.

Nyhederne i aften kan fabrikere, hvad de vil, men vi kender sandheden. Nogen bør fortælle journalisterne, at dette er 2019. De har brug for at følge med tiden. Der er ingen fascister her, ”sagde Salvini.

Salvini fortalte også, at flere havde sagt til ham, at det var ”modigt” af ministeren at komme og at tale på familiekongressen, og sagde, at “vi lever i en mærkelig tid, hvis det kræver mod at at tale på en familiekongres.”

I den forbindelse bemærkede Salvini også, at det “ikke er normalt” at have brug for politibeskyttelse for at tale om noget som ukontroversielt som kernefamilien. Hvem kan blive generet af ordene” mor ”og” far”?, spurgte Salvini. ”Og hvis de bliver generet, er problemet dem, ikke ordene.”

”Der er ingen forælder 1 og forælder 2,” tilføjede han. ”Der er en mor og en far, og der er børn.”
”At have et barn er det smukkeste valg, en person kan gøre,” sagde han. ”Et land uden børn er et land uden fremtid.”

Nyt håb for Europa

Kongressen blev rundet af med en pro-familie march, der hyldede familien og livet. Den fandt sted udenfor bygningen, på samme sted som demonstranterne havde stået dagen før. Men uden politibeskyttelse.

Det kom bag på kongressens deltagere, hvor kæmpestort fremmødet endte med at blive. Der kom over dobbelt så mange som demonstranterne. En af arrangørerne sagde, mens han stod og så ud den store folkemasse: “Det her er sandheden, ikke hvad medierne skriver i morgen. Det giver nyt håb. Vinden er virkelig ved at vende.