Tornado flåede taget af kirke – 40 små børn slap uskadt

”Jesus elsker alle små,” sang børnene, mens tornadoen ramte.

– Jeg tænkte: nu er det sket. Men der var så meget fred i rummet, jeg har aldrig følt Guds hånd så stærkt før, fortæller børnehavepædagog Lauren Haneline (indsat) til nyhedskanalen WSPD.

Medlemmerne af baptistkirken Mt. Zion i McCracken County, Kentucky takker Gud, fordi 40 børn og 10 ansatte i børnehaven slap uskadt, efter en tornado flåede taget af kirken, hvor de opholdt sig, skriver The Christian Post.

“Gud var helt bestemt med os,” sagde børnehaveleder Michelle Rushing til nyhedsstationen WPSD. “Da sekretæren og jeg gik ind gennem døren, hørte vi vinduerne knuses og følte, at taget blev suget væk.”

Undtagelsestilstand

Ifølge Associated Press var der undtagelsestilstand i et 8 km2 stort område i det vestlige Kentucky, hvor tornadoen væltede strømmaster og fyldte vejene med murbrokker.
Da stormen nærmede sig, tog lederne børnehavebørnene med i et sikkerhedsrum uden at vide, hvor slemt det rasede udenfor.

”Vi sang sammen med børnene. Vi lukkede alt andet ude og sørgede bare for at holde børnene i sikkerhed,” fortæller lærer Toni Mathis til WPSD.

Børnene sang blandt andet ”Jesus Loves Me” og ”He’s Got the Whole World in His Hands.” Først da tornadoen var passeret, forstod Toni Mathis ødelæggelsens omfang og måtte konkludere: ”Jeg tror ikke, det gik op for mig før 10 minutter efter tornadoen…hvad der kunne være sket, og hvordan Gud var med os selv i minutterne før tornadoen,” siger hun.

Træer fløj gennem luften

Vicesherif Ryan Willcutt prøvede at nå frem til kirken, før tornadoen ramte, men han blev nødt til at søge i dækning.

“Jeg så træer blive rykket op med rode og flyve gennem luften og strømkablerne blev blæst over vejen. Jeg måtte bare bøje hovedet og dække det og bede om hjælp,” fortæller han.
Førskolelærer Lauren Haneline fortalte til WPSD, at hun havde mærket tornadoen ramme kirken. Men hun havde også følt en overnaturlig fred.

– Jeg havde propper i ørerne, og jeg vidste, at nu var det sket. Men der var så meget fred og ro i det rum. Jeg har aldrig før følt Guds hånd på mig som den dag. Jeg vidste, at vi ville være OK. Det var så tæt på, men vi blev virkelig beskyttet af Gud, forklarer Lauren Haneline.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også seniorpastor Wes Conner ser det som Guds beskærmelse, at ingen kom til skade:

”Når man ser denne bygning og ødelæggelsen, og man tænker på, at der var omkring 50 mennesker her, da det ramte, og at ingen fik så meget som en skramme, så sætter det det hele i fokus, hvad der var på spil med denne tragedie, siger Wes Conner.

Han fortalte, at der om søndagen ville blive holdt gudstjeneste i kirkens børnehave. Til gengæld skal børnehaven foreløbig have til huse i kirkens fitnesslokale.


Artiklen fortsætter efter annoncen: