1000 børn til gospelkoncert

Både koncerter om Bibelens helte og sange om identitet faldt i god jord hos skolebørnene.

Korene GospelRoots og GospelTeens lærte sønderjyske skolebørn om nogle af de bibelske helte, blandt andre Noa, Moses, Daniel, David og Samson.
Her er det ’David vinder over Goliat’

Der blev hoppet, danset, sunget, klappet og fulgt godt med i koncerten, da GospelRoots og GospelTeens i mandags havde inviteret 1000 skolebørn til to gratis skolekoncerter i samarbejde med Aabenraa Kommune i Sønderjyllandshallen.

Bibelens superhelte

Dagen bød ellers på to vidt forskellige koncerter. GospelRoots præsenterede deres SuperHero produktion, som primært handler om Bibelens superhelte.

Her var der lavet Just Dance- videoer, så alle kunne danse med til korets koreografi, og der var sat tekster på skærmene, så man også kunne synge med.

Hele tribunen gyngede op til flere gange, da den begejstrede sal hoppede i takt til de udvalgte sange. Samtidig lærte børnene også noget om nogle af kernepersonerne i Bibelen, så som Noa, Moses, Daniel, David, Samson m.fl.

Syng med-koncert

GospelTeens gav den anden af de to koncerter, og den havde en helt anden karakter. Her var ingen Just Dance videoer, og der var ikke lagt op til at synge med.

Til gengæld havde GospelTeens fokus på identitet med deres ID-produktion, hvor emner som ensomhed, popularitet, selvværd, sorg og frygt blev sat under kærlig gospelbehandling med deres originale, danske sange.

En professionel koreograf og sangcoach har hjulpet GospelTeens til at lave en forestilling ud over det sædvanlige i samarbejde med sangenes forfatter og komponist Torben S. Callesen.

Som en gospel-kirke

Under de stille sange var alle tryllebundet og fulgte intenst med, og under de mere livlige sange klappede børnene med, kom med opmuntrende tilråb og endte ud i at stå op til ekstranumrene i begejstret jubel. Til tider mindede salen på den måde næsten om en gospelkirke, når publikum gav opmuntrende tilråb til de dygtige sangere fra GospelTeens.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ti voksne havde taget fri fra arbejde for at hjælpe til med afviklingen og gøre koncerterne til en fest, og korenes leder Torben Callesen har stået for selve udarbejdelsen af produktionen, til dels i samarbejde med GospelTeens.

Koncerterne arrangeres som et gratis tilbud for Aabenraa Kommunes skoler i samarbejde med Aabenraa Kommune, som stiller lokalerne til rådighed.

Til gengæld giver GospelFamily koncerterne gratis som et led i deres arbejde som folkeoplysende forening, fortæller Torben S. Callesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: