Bed for valgkampen

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Valgkampen i fuld gang. Og vi kan som kristne påvirke valget med bøn og faste. For bagved politikerne og deres partier foregår der ifølge vores kristne tro også en åndelig kamp.

Det er ikke noget nyt, jeg finder på.
Sådan har det altid været, men vi har været for dårlige til at bruge den magt, der er i bøn.
Paulus gjorde opmærksom på, at den kamp, vi som kristne skal kæmpe, ikke er imod mennesker, men imod åndelige magter, autoriteter og herskere i denne mørke verden, mod en hær af onde ånder i himmelrummet”. (Efeserbrevet 6,12.)

Det er stærke ord, og det kan måske være svært at tro, at ondskabens åndemagter er på spil i noget så almindeligt som dansk politik.

De ekstreme – og de pæne…

Men vi har i denne valgkamp politikere, som er meget yderligtgående – som fx Paludan, der oppisker en had-stemning imod indvandrere og muslimer især.

På den anden fløj har vi kandidater, som faktisk forsvarer eller lukker øjnene for kommunistiske og muslimske diktaturer, hvor kristne forfølges.

Men ind i mellem har vi også “pæne” politikere, som – uden at vide det – lader sig styre af nedbrydende og antikristelige kræfter. De er måske tilhængere af ideologier – tankebygninger – som får dem til at mene og gøre noget, som de måske ellers ville mene var forkert. Men de politiske tankebygninger styrer dem.

Det er ikke altid nemt at gennemskue. Derfor må vi bede om, at Helligånden giver os indsigt og evne til at “bedømme ånderne” bagved det, der siges og gøres. Her er Guds ord i Bibelen som et tveægget sværd, der trænger igennem og deler det falske fra det ægte.

Afslører løgne og bedrag

For nogle år siden spurgte jeg i bøn Gud, hvad jeg skulle bede om blandt alle de problemer, jeg så i samfundet. Jeg havde selv en hel del forslag…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men jeg følte, at Helligånden istedet ledte mig til at bede om afsløring. Jeg forstod det ikke helt dengang. Men jeg begyndte at bede om afsløring. Senere har jeg hørt om andre, der har fået det samme på hjerte.

Pludselig så jeg afsløringer allevegne:
Bankernes dårlige moral med bevidst hvidvaskning af penge fra betændte miljøer.
Millioner i aftrædelsesbeløb til bankdirektører og ledere i virksomheder, selv om de har forårsaget stor skade.

Svindel med skat i milliard-størrelse og manglende kontrol med tingene i det offentlige.
Svindel i socialstyrelsen med penge, der ellers skulle gavne gode sociale formål.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mediernes manipulation, når det fx fremstiller Israel, USA og kristne politikere.
Men også biskoppers og andre kristne lederes svigt, når de skulle have været hyrder.
Men afsløringerne vil fortsætte, tror jeg.

Bøn gør en forskel

Det vil gøre en virkning, hvis vi i de fire uger før valget beder for medierne og det politiske liv. Det vil ændre spillet.

Vi kan fx bede for særlige politikere, som vi får på hjerte. Både dem vi kan lide – og dem, vi har svært ved at forstå. Jeg har flere eksempler på politikere, som har ændret holdninger efter bøn.
Vi kan bede for, at det onde indenfor partierne bliver stoppet. Had, bagtalelse, mistillid, magtkampe, intriger…

Vi kan bede om, at troende kristne bliver valgt, så de kan øve større indflydelse.
Vi skal slet ikke tænke i flertal og dominans – men i ydmygt at være lys og salt. Oplysende og rensende. Og her kan ét menneske, én kristen, gøre en stor forskel, alene fordi du har en anden ånd i dig, end denne verdens dominerende magts-ånd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bed derfor hver dag for politikerne – og medierne – frem til valget.
Gennem din bøn kan du udløse, at Guds gode vilje sker, i stedet for at det onde får magt.