Gæstetaler på Himmelske Dage: Påstår Jesus var palæstinenser

– Palæstinenserne i Betlehem har et DNA-slægtskab med kong David og Jesus, mener Mitri Raheb, der taler ved Himmelske Dage. Foto: mitriraheb.org

Kirkefestivalen Himmelske Dage giver mikrofonen til en konspirations-mand, som vil begrave Israel.

Det skriver organisationen Med Israel For Fred, som tilføjer, at ”Konspirations-manden, Mitri Raheb” vil lære deltagerne ved Himmelske dage, at Jesus var palæstinenser, og at en jødisk stat er af det onde.

Antizionisme

Under “Himmelske dage på Heden” vil der være gudstjenester, koncerter, debatmøder og byvandringer med kirke, samfund og kultur. Men det hele bliver blandet med en stor dosis antizionisme og konspirationsteorier, skriver MIFF.

Himmelske Dage har nemlig inviteret Mitri Raheb – en fremtrædende luthersk palæstinenser. På sin hjemmeside præsenterer han sig som en “offentlig person, præst, teolog, forfatter og social iværksætter”. Men alt er ikke så harmløst og tandløst, som det lader til at være, vurderer MIFF.

Anerkender Hamas

Raheb anerkender den islamistiske terrorbevægelse Hamas som en “politisk bevægelse, som har en vigtig rolle”. “Kirken står i konstant forbindelse med Hamas på Vestbredden gennem mange delegationer fra kirken. Nogle mennesker i kirken tror på væbnet modstand, og vi er ikke uenige,“ fortalte Raheb til den egyptiske avis Al Masry Al Youm i marts 2016.

Raheb fortalte, at han afstår fra jihad-vold, ikke fordi det er forkert, men fordi han mener, det er ineffektivt.

“Personligt tror jeg ikke på væbnet vold. Hvordan vil du bekæmpe en fjende med våben fremstillet af ham og hans allierede? Hvis din fjende er bokser, er det en god idé at invitere ham til et slag skak i stedet for en boksekamp,” ​​sagde Raheb.

Den lutherske teologs “skak-tricks” mod Israel omfatter boykot, løgn og konspirationsteorier. Han var både til stede i 2004, da den presbyterianske kirke og i 2015, da United Church of Christ vedtog boykot rettet mod Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Antisemitisk race-teori

I 2010 hævdede Raheb følgende om Israels premierminister Benjamin Netanyahu: “Netanyahu kommer fra en østeuropæisk stamme, som konverterede til jødedom i middelalderen.” Samtidig hævdede han, at dagens palæstinensere i Bethlehem har DNA-slægtskab med kong David og Jesus.

“Raheb bruger en raceteori til at støtte sin overbevisning om, at jøderne ikke er det sande folk i Israels land,” kommenterede forfatteren Tricia Miller.

“Ideen om, at jøder af europæisk afstamning ikke er ægte jøder, er en gammel antisemitisk fabrikation, som bruges til at delegimitere forbindelsen mellem moderne jøder, deres israelitiske forfædre og deres historiske forbindelse til Israels land,” fortsætter hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mitri Raheb har i 2014 hævdet, at “den palæstinensiske kirke var aktiv før enhver anden kirke i verden”. Biskoppen burde kontrollere, om Peter, Jakob og Johannes genkender sig selv i denne beskrivelse af ​​virkeligheden, lyder vurderingen fra MIFF.

Konspirationsteori

Raheb påstod i samme tale, at zionisterne “planlagde at dominere ikke kun Palæstina, men også flere andre lande som Syrien, Irak, Jordan og Egypten.”

I en artikel med titlen “Mitri Rahebs mørke side” fra 21. juli 2017 opsummerer Dexter Van Zile Rahebs mission. Palæstinenserens “hovedbudskab til de kristne er, at jødisk selvforståelse er den underliggende grund til den arabisk-israelske konflikt, og at jihad-vold, som har kostet så mange kristne, jøder og muslimer livet – ikke har rødder i islamisk lære og historie, men blot er et svar på politisk undertrykkelse af arabiske diktatorer».

Raheb er ikke en fredsskaber, som hans tilhængere tror, ​​men en kristen anti-zionist, der graver i Bibelen efter udtryk, han kan bruge til at delegitimere Israel med, konkluderer Van Zile.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israel-kritisk artikel

Fredag ​​den 24. maj blev Raheb interviewet af Kristeligt Dagblad: “Mitri Raheb mener, at Jesus og hele Bibelens budskab klart taler imod dagens Israel. Bibelens fortælling er dybest set en fortæling om det besatte palæstinensiske folk,” opsummerer journalist, Nikolaj Krak.

MIFF opfordrer dog sine læsere til at foretage et fakta check på det sidste udsagn!

Modsiges

Lederen af den danske afdeling for Den Internationale Kristne Ambassade i Jerualem, Christina E. Leinum, takker MIFF for den offentliggjorte information og skriver:

”Fint, vi i ICEJ er til stede på Himmelske dage, og giver et andet billede af Kirkens forhold til Israel end Mitri Raheb.

Vores flyer, som vi deler ud på Mulighedernes marked hedder: ’Kend Sandheden, Kend Israel, Kend Gud.’ Vi kan stå på sandheden og formidle den, i kærlighed,” skriver Christina Elisabeth Leinum på vegne af ICEJ Danmark.