’Jeg vil altid være fortaler for fred’

Sangerinden Madonna fastslog efter kritik fra propalæstinensisk hold, at hun var fast besluttet på at optræde i Tel Aviv den 18. maj.

Israels værtsskab for Eurovision-konkurrencen, der startede den 14. maj, har været under heftig kritik fra propalæstinensisk hold. Men sangerinden Madonna valgte at holde sit løfte om at synge to sange i Tel Aviv den 18. maj.

Israel har arrangeret dette års Melodi Grand Prix, fordi den israelske sanger Netta Barzilai vandt konkurrencen sidste år. Vinderens land vil traditionelt blive vært for næste års Grand prix, men Israels værtsskab har skabt stor debat.

Den nu 60-årige Madonna har besøgt Israel i forbindelse med verdensturnéer både i 2009 og 2012 og er kendt som følger af den mystiske jødiske Kabbalah-religion, skriver World Israel News.

Sangerindens fond, Ray of Light, støtter dog også flere palæstinensiske projekter til fordel for social retfærdighed og kvinders rettigheder. Den internationale BDS-bevægelse, som boycotter Israel og dets produkter, havde opfordret til boycot af Eurovision- konkurrencen. Der har været stort politiopbud i Tel Aviv i forbindelse med konkurrencen, men protesterne har ikke afskrækket Madonna.

– Jeg vil aldrig afstå fra at spille musik for at passe ind i andres politiske agenda og jeg vil aldrig undlade at sige fra overfor krænkelser af menneskerettigheder, uanset hvor i verden det sker, udtalte Madonna til Reuters. ”Jeg håber og beder til, at vi snart må kunne bryde ud af den frygtelige cyklus af destruktion og skabe en ny vej mod fred,” tilføjede sangerinden med henvisning til konflikterne i Mellemøsten.