Balladen om Iben…

Da vi fredag morgen fik den trykte avis fra trykkeriet, vidste vi endnu ikke, at Iben Thranholm samme dag ville offentliggøre, at hun ville stille op for det indvandrerkritiske parti Stram Kurs.

Derfor var Iben Thranholms klumme også med i sidste uge. Men efter at hun blev kandidat for Stram Kurs besluttede vi at stoppe hendes ugentlige klummer fremover.
Det er rigtigt ærgerligt, for vi sætter – ligesom mange læsere – pris på Ibens udfordrende klummer i Udfordringen.

Hun har ofte været provokerende og ikke været bange for at tale imod den politiske korrekthed. Og selv om hun har været kritisk, har det altid været på en seriøs måde.

Ind i mellem har vi måttet gøre opmærksom på, at en klumme, ligesom et læserbrev og en kronik står for skribentens egen holdning. En klumme er altså ikke en leder-artikel. Det er ikke nødvendigvis avisens holdning.

Når Kristeligt Dagblad og andre aviser skrev, at vi havde ”fyret” Iben Thranholm, fordi hun stillede op, så er det kun delvist sandt.

Iben var ikke ansat eller en del af redaktionen, men en freelance klummeskribent.

Hurtig beslutning nødvendig

Når Ekstrabladet og andre medier henviste til Udfordringen, som det sted, hvor Iben offentliggjorde sine klummer hver uge, var vi klar over, at vi måtte træffe en hurtig beslutning.

I løbet af få timer havde tusindvis af mennesker været inde på Udfordringens hjemmesider.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var nu vigtigt for os, at Udfordringen ikke blev betragtet som en kristen støtte for Paludans ekstremistiske parti – eller for hans meget grove udtalelser om muslimer og ”negre” m.m.

Pressen ville meget hurtigt kunne foretage en kortslutning, som vi ofte har set, når det handler om kristendom.

I forvejen er det vanskeligt at stå som et kristent medie i en meget ateistisk medieverden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristnes holdninger bliver ofte misforstået, mistænkeliggjort og fremstillet fordrejet.

Vi vil gerne fortsat have lov at fortælle om det gode kristne budskab og om de positive kristne holdninger – uden også at skulle forsvare eller tages til indtægt for Paludans provokerende udtalelser og væremåde.

Vi er slet ikke i tvivl om, at Iben Thranholm vil udtrykke sig selv på en meget mere lødig måde i valgkampen, og at hun vil forsøge at trække partiet op på et mere sobert plan, hvis hun og partiet kommer i Folketinget.

Alligevel undrer det os selvfølgelig meget, at hun vil gå så langt for at komme frem med sine synspunkter. Vi synes, at læserne har krav på en forklaring. Derfor bringer vi et interview med hende her.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Undgå splid blandt kristne

Vi har modtaget nogle meget grove mails og kommentarer. Både fra nogle, der ville sige deres abonnement op, fordi vi havde ”fyret” Iben, og fra andre, som ville sige deres abonnement op, fordi vi ikke havde gjort det – før.

Det er dog kun ganske få læsere, som har opsagt deres abonnement på Udfordringen i protest.

Langt de fleste har givet udtryk for respekt og forståelse for, at vi var nød til at sætte denne grænse. I hvert fald i valgkampens hede. Jeg kan ikke se, vi kunne have gjort andet. Og det forekommer uretfærdigt at den ophobede vrede over islam skal gå ud over den kristne avis…!

Vi tager islams trussel alvorligt

Netop Udfordringen tager jo den muslimske trussel meget alvorlig. Vi forsøger netop at fortælle de nyheder, man ikke kan læse om i de politisk-korrekte medier. Så det er ikke Udfordringen, man skal rette skytset imod, hvis man er enig med Iben Thranholm.

I modsætning til andre medier og politikere lukker vi ikke øjnene for grunden til den islamiske terror. Vi bortforklarer den ikke med, at den ikke har noget med religion at gøre.

De fleste politikere og journalister ser verden ud fra et ateistisk synspunkt. De vil derfor ofte mene, at al form for religion er af det onde.

Men som dette blads læsere ved, så står kristendommen på mange måder for det helt modsatte af islam og andre religioner.

Men det betyder så også, at vi som kristne må tage Jesu’ ord alvorligt, når han fx siger: ”Vær imod andre, som I ønsker, de skal være imod jer.” – ”Velsign og fordøm ikke.” – ”Vend den anden kind til.” – ”Elsk jeres fjender. Gør godt imod dem, der forbander jer.” – ”Tilgiv, så I selv kan blive tilgivet.”

Vi kan godt hade islam, fordi det er en falsk religion, som har forårsaget så megen forvirring, lidelse og forfølgelse af vores medkristne.

Men vi må samtidig som kristne holde af alle mennesker – også muslimerne.