Med Israel For Fred vokser i Danmark

– Danske medier er mindre ensidige end de norske, men der er alligevel brug for MIFF, mener Conrad Myrland, der er bestyrelsesformand i MIFF Danmark og daglig leder i MIFF Norge.

På et år har den norsk-ledede organisation Med Israel For Fred (MIFF) fået over 360 medlemmer i Danmark. Målet er at udvide endnu mere internationalt.

Det skriver KPK.
MIFF Danmark blev etableret i april 2018 og har siden oplevet god vækst.

– Det er en meget positiv start, og vi tror, det kommer til at øges. Der tikker mange nye medlemmer ind hver uge, og flere vil komme til, når de bliver bekendt med vort arbejde, siger Conrad Myrland, som er daglig leder for MIFF i Norge.

Norsk kontrol

MIFF Danmark styres helt og fuldt fra Norge, og næsten alle udgifterne dækkes herfra i etableringsfasen.

– Det har givet os en mulighed for at drive en internetredaktion med daglige nyheder fra Israel og analyser af danske holdninger, samtidig med, at vi øger medlemstallet i Danmark, udtalte den daglige leder af MIFF Danmark, Dina Grossman, til Udfordringen i april i år.

MIFF har også fået etableret en afdeling på Island. Her prøver man nu at få den formelle registrering på plads, men ifølge loven kan udlændinge ikke sidde i bestyrelsen for en islandsk forening. Alligevel ejer MIFF Norge den islandske MIFF-hjemmeside.

– I realiteten er det os, som helt igennem kontrollerer virksomheden både i Danmark og på Island, siger Conrad Myrland, som er bestyrelsesformand i MIFF Danmark og daglig leder i MIFF Norge til Kristelig Pressekontor.

MIFF og det danske valg

Conrad Myrland mener, at den danske befolkning er mindre engageret i mellemøstlige forhold end den norske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I Norge har folk et ekstra stærkt følelsesmæssigt engagement, fordi vi har været en stor bistandsyder og på grund af Oslo-processen. Derfor har vi mange aktier i konflikten, siger Myrland. Han mener dog samtidig, at mediebilledet i Danmark er mere mangfoldigt end det norske.

– Vi ser ikke den samme ensidighed der som i Norge. Det gør nok, at behovet for vort informationsarbejde ikke umiddelbart er lige så stort i Danmark, vurderer han. Men der er alligevel brug for MIFF, ikke mindst op til det forestående folketingsvalg i Danmark.

– Alle partier på venstrefløjen går enten ind for boykot af Israel eller andre diskriminerende tiltag, siger Myrland.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vækst i Sverige

I Sverige arbejder MIFF sammen med Vänskapsförbundet Sverige-Israel, og der er derfor ikke behov for et særskilt MIFF-arbejde. Men MIFF har rådgivet om, hvordan arbejdet kan organiseres bedre, og det har givet god medlemstilvækst.

– Der foregår et godt arbejde i mange lande, men få har en organisation med samme unikke profil som MIFF, dvs. på en livssynsneutral og partipolitisk neutral basis, påpeger Myrland.

I Danmark har MIFF 360 medlemmer, mens MIFF Island kun har ti.
KPK/Bodil