Rodney Howard-Browne i Roskilde

Danmark kan blive frelst i løbet af tre år, hvis blot nogle hundrede danskere har Helligåndens ild. Det var budskabet fra Rodney Howard-Browne, som fik Danmark på hjerte.

”Jeg oplevede Gud sige, at Han ville virke gennem Rodney til at bringe vækkelse i Danmark,” sagde Bruno Knutzen (th). Foto: Mirjam Røgeskov

Køen var allerede lang foran indgangen til Impact Church i Roskilde en time før, mødet gik i gang. Billetterne til mødesalen blev da også revet væk på under et døgn, så kirken måtte åbne for et overflow rum.

Mødesalen sitrede af forventning denne 9. april. Aftenens taler var Dr. Rodney Howard-Browne, som er kendt for at have introduceret ’hellig latter.’

Det begyndte i starten af 1990’erne, og Rodney Howard-Browne har også været involveret i vækkelserne i Toronto og Brownsville.

’Hellig latter’ refererer til, at Helligånden manifesterer sig på mennesker, blandt andet som latter.

Sydafrikanske Rodney Howard-Browne og hans hustru har tjent i USA siden 1987. Da deres 18-årige datter døde af en medfødt lungesygdom i 2002, gav Rodney et løfte, at djævelen vil betale for det ved, at ægteparret vil vinde 100 millioner sjæle for Jesus. Deres tjeneste, Revival Ministries International, har indtil nu vundet over 22 millioner sjæle.

Rodney Howard-Browne er på Europa-tour, fordi han mærker, at det haster meget for Europa i øjeblikket.

”Folk siger til mig, at Europa er færdig, men jeg ser en ild sprede sig tværs over Europa. EU vil blive rystet af Guds hånd, og Europa skal blive frelst,” proklamerede Rodney Howard-Browne fra scenen.

Danmark rystes inden 3 år

”Er her nogle danskere, som er trætte af, at Danmark ser ud, som det gør?” spurgte en af Impacts ledende præster, Jamie Høyer, i indledningen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han fik et rungende ”ja!”

Jamie Høyer fortalte mig, at i første omgang var det ikke meningen, at Rodney Howard-Browne skulle til Danmark på sin Europa-tour. Han ændrede dog sine planer, fordi han oplevede, at Gud lagde Danmark særligt på hans hjerte.

Rodney Howard-Brownes mission er at antænde Guds ild i kristne, så de kan vinde deres landsmænd for Jesus. Rodney Howard-Browne startede med at proklamere:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Inden for tre år bliver Danmark rystet. Vi holder disse møder, fordi nogle kirker stopper Helligånden, men det vil vi ikke. Vi er kommet med et formål: at antænde en ild,” fortalte han.

Og da Rodney Howard-Browne senere bad for en ung kvinde, sagde han:

”Jeg ser en vækkelsesild bryde ud blandt skoler og universiteter og en hunger komme over dette land og masserne.”

Mangler Helligåndens ild

Helligåndens ild var det centrale budskab i Rodney Howard-Brownes tale. Han nævnte Lukas 3,16, hvor Johannes Døber siger om Jesus: ”Han skal døbe jer med Helligånden og ild.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Allerede som dreng kunne Rodney se, hvilke mennesker der havde Helligånden i sig, men de havde ikke Helligåndens ild.

”En prædiker, men du husker det ikke tre dage efter, mens en anden prædiker, og det brænder i dig flere dage efter. Den ene havde Ilden, mens den anden ikke havde. Du kan tale i tunger, men ikke kende noget til Helligånden.

I Apostlenes Gerninger 1,8 står, at ’I skal få kraft.’ Uden Helligåndens kraft har du kun information. Du må have Helligåndens ild; det er den eneste legitimation, du skal have. Det er ikke en mulighed ikke at blive døbt med Helligånden, og det er en løgn fra helvede, at Ilden kun var for Apostlenes Gerninger,” lød det fra Rodney Howard-Browne.

Han sagde uddybende, at når mennesker bliver fyldt af Guds ild, vil intet kunne stoppe dem.

”Der er nok ildkraft i dette rum til at ryste hele Danmark. De var 120 på Pinsedagen, så I har ikke brug for mange til at skabe vækkelse. Jeg mærker Ilden her i aften,” sagde sydafrikaneren.

Han henviste til Apostlenes Gerninger 2, hvor Helligånden falder på Pinsedagen.

Er du fuld?

”Hvor mange kirker kommer du i, hvor folk er fulde af Helligånden? Et bevis på, at du er fyldt med Helligånden, er, at du er fuld, og at din kop flyder over, for det var, hvad der skete på Pinsedagen. 3000 mennesker blev frelst, fordi disciplene gik på gaden. Herren har ikke forandret den måde, Han fungerer på, og hvis disciplene havde brug for Ilden, hvor meget mere så ikke os. Helligånden vil komme som en bølge i aften,” sagde Rodney Howard-Browne, og latteren begyndte at bryde ud i salen.

”Lad være med at prøve at finde ud af det her med dit hoved. Helligånden kommer ikke til intellektet, men til hjertet. ’Guds Rige er retfærdighed, fred og glæde i Helligånden.’ Vi kommer ikke til at se Danmark rystet med triste mennesker,” konkluderede Rodney Howard-Browne.

Brænd frygten væk

Han fortalte, at da vækkelsen brød ud i 1989 og fik momentum, blev de beskyldt for alt muligt, fordi Helligånden manifesterede sig på forskellige måder.

”Mange gør ikke, hvad Gud siger, fordi de er bekymret for, hvad andre tænker. Når du får Guds ild, er du ligeglad; en fuld person er ligeglad. Helligånden ønsker at leve stort i dig. Han kommer kun, hvor Han er ønsket, og Han kommer kun til de ydmyge,” fortalte Rodney Howard-Browne.

I samme spor gav han en opsang til danskerne, da han sagde, at Gud ikke kaldte kirken til at skjule sig.

”Gud sagde, ’befæst, indtil jeg kommer,’ og hvis danskerne ikke ønsker at gøre det, sender Han folk fra andre lande.

Hvis jeg var dansker, ville jeg sige: ’Send ikke en anden til at gøre mit job. Kan jeg blive regnet som en, der rejste sig. Fyld mig, og lad Din ild brænde menneskefrygten væk. Jeg er intet, men Du er alt. Jeg giver mig selv til Dig, uanset hvad folk siger. Jeg vil ikke blive skamfuld, for jeg kan se tilbage og sige: ’Jeg gjorde alt, jeg kunne for min generation,” opfordrede Rodney Howard-Browne.

Fik et ord i 1992

Han bad Bruno Knutzen, som er tidligere ledende præst i Impact, fortælle, hvad han oplevede i 1992. Dengang hørte Bruno Knutzen Gud sige ”Rodney Howard-Browne,” og han fik samtidig vers fra Nahums Bog, som handler om, at fjenden skal forlade landet.

”Jeg oplevede Gud sige, at Han ville virke gennem Rodney til at bringe vækkelse i Danmark. Jeg fik også et syn af en knytnæve, der slog ind i en mur, som slog revner. Jeg tolkede knytnæven som den femfoldige tjeneste, der slog Satans fæstningsværker ned i Danmark.

Hvis vi får ledere, som er fyldt med Guds ild og tør gøre, hvad Han siger, er Danmark ændret om tre år. Jeg tror ikke, det er et tilfælde, at det er i dag (mødet var den 9. april), at nazisterne invaderede Danmark, men Herren siger, at fjenden skal forlade landet, hvis vi vil blive knytnæver,” sagde Bruno Knutzen, hvortil Rodney Howard-Browne sagde amen.

Intet er gået tabt

Mens Bruno Knutzen fortalte, fik Rodney Howard-Browne et ord.

”Jeg føler, Herren siger, at intet er gået tabt, og alt, der er gået forud, er til nu,” sagde han.

Rodney Howard-Browne understregede, at vi har et ansvar, når Helligånden rører os. Vi skal spørge Gud: ’hvad vil du, jeg skal gøre?’ så vi kan opfylde vores opgave.

”Hvis du vil have mere af salvelsen, må du give det væk. Hvorfor skal Gud salve dig mere, når du ikke gør noget med det, du allerede har? Alle må vinde sjæle; vi kan ikke tage andet med i Himlen end mennesker. Derfor træner vi jer,” sagde han.

Deltagerne fik et manuskript til at vinde sjæle, og pastor Eric Gonyon viste fremgangsmåden via rollespil. Foto: Anja Helena Molander
Rollespil

Vi fik en lille seddel med et manuskript til at vinde sjæle, og til sidst lavede en medrejsende pastor et rollespil, der viste, hvordan vi skal bruge manuskriptet.

”Hvis du er religiøs, bliver ingen frelst, for de kan gennemskue en, der er falsk, men hvis du har Ilden… Danmark kan blive frelst i løbet af 36 måneder,” sagde Rodney Howard-Browne, og Jamie Høyer sluttede mødet med opfordringen:

”Lad os forpligte os til det her, for hvad Herren har gjort denne aften, er ikke for os; det er for andre.”