Shamanen og prinsessen må ikke optræde i kirken

Den norske prinsesse Märtha Louise er nu blevet kæreste med Shaman Durek, som hun holder seancer sammen med. Et planlagt foredrag i St. Petri Kirke i Stavanger blev dog aflyst af biskoppen.

Det planlagte arrangement, hvor ’Prinsessen og Shamanen’ skulle optræde i St. Petri Kirke i Stavanger den 20. maj, blev stærkt kritiseret af blandt andre chefredaktøren for Dagen.No. Nu har biskoppen trukket tilladelsen tilbage.

Det skriver TV2 Norge.
Onsdag den 15. maj kom det frem, at prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek (Durek Verrett) alligevel ikke måtte holde deres arrangement i kirken som aftalt.

Biskop i Stavanger bispedømme, Anne Lise Ådnøy, har til TV No. oplyst, at hun har benyttet sin biskoppelige tilsynspligt og bedt menighedsrådet omgøre beslutningen om at åbne dørene for prinsessen og shamanen.

– Vi som er kirke ønsker at pege på Jesus, siger biskop Anne Lise Ådney om sin afvisning af shaman-arrangementet i kirken den 21. maj.
Kritik fra ”kristen-Norge”

Chefredaktør Vebjørn Selbekk skrev den 9. april en leder i Dagen.no om den nyreligiøse prinsesse. Ifølge Selbekk har den ”royale aura” kastet glans over det nyreligiøse univers – og endda ”gjort døren høj og porten vid” ind i Den norske Kirke både for prinsessen selv og shamanen.

Den amerikanske Shaman Durek, som nu er blevet kæreste med prinsessen, hævder, at han kan helbrede folk med leukæmi.

– Leukæmi skyldes dårlig balance i blodet, og denne balance kan genoprettes, fortæller shamanen i videoer på Youtube.

I videoerne hævder han desuden, at han kan rotere kroppens atomer og reducere menneskers alder. Han viser tilsyneladende også, at han kan mane ånder ind i mennesker gennem munden – og han slår på sin tromme, mens han snakker uddøde sprog i en slags tungetalelignende seance.

Prinsessen er kendt for at kommunikere med både heste, engle og ånder. Hun tror på chakraer og krystaller og holder kurser i reading og healing. Nu hvor hun og shamanen danner par, beskriver de sig som ”tvillingesjæle” og mener, at de har mødtes i ”et tidligere liv”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke kristen selvudvikling

Stavangers biskop havde i første omgang godkendt, at St. Petri Kirke blev udlejet til prinsessen og shamanen den 20.maj.

Vebjørn Selbekk kaldte det i lederen ”en nærmest overjordisk naivitet” fra biskoppens side, at hun omtalte arrangementet som ”selvudvikling”. ”En sådan udtalelse afslører en mangel på åndeligt klarsyn langt over det niveau, man må kunne forvente af en kristen leder,” skrev Vebjørn Selbekk.

Menighedsrådet i St. Petri Kirke behandlede efter påske en klage over beslutningen om at udleje kirken til shaman-foredraget. Resultatet blev dog – som Vebjørn Selbekk frygtede det – en accept af det planlagte shaman-besøg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men nu er der kommet mere frem om arrangementet, som indgår i en større turné. Der lyder både kritik af prinsessens medvirken i de kommercielle arrangementer med høje billetpriser – og af shamanens påstand om, at han kan kurere kræft.

Biskoppen har ikke begrundet sin ændrede indstilling i detaljer.

– Med de sidste oplysninger, jeg er blevet bekendt med de sidste dage, så ser jeg, at dette arrangement indeholdt ting, som ikke er i tråd med det, kirken står for, siger hun til TV 2 Norge.

– Det er vanskeligt at gå i detaljer, men det handler om, at vi som kirke ønsker at pege på Jesus, tilføjer biskop Anne Lise Ådney ifølge TV2 Norge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Workshop i København

Sidste søndag holdt prinsessen og shamanen en workshop i København. Blandt de 45 deltagere var et stort antal pressefolk, og mindst 15 af journalisterne var fra Norge, skriver tv-stationen NRK. Udlejningsfrimaet havde tidligere oplyst til Dagbladet, at der var 160 ledige pladser til arrangementet.

Seancen i København var den første i turnéen, og parret skulle have afholdt en pressekonference efter deres første optræden. Denne blev dog aflyst.

Der var fotoforbud under den tre timer lange seance. Både prinsessen og shamanen kritiserede gentagne gange pressen for ikke at acceptere, at ”de er anderledes”, skriver NRK.

Dæmonuddrivelser?

I København udførte Shaman Durek en såkaldt ”renselse” af en ”tilfældig udvalgt” blandt publikum, skriver NRK.

”Han befalede så ånderne at fjerne det onde, kvinden havde oplevet gennem livet. Seancen endte med, at kvinden græd voldsomt. Flere i publikum skreg, hostede, græd og lo gennem øvelsen,” skriver NRKs reporter og tilføjer, at shamanen midt under seancen sagde, at han ville ”downloade” kærlighed i alle.

Ifølge BT fortalte ”den tilfældigt valgte” danske Josefa Pedersen til tv-stationen, at det havde været ”helt fantastisk”.

”Rent kropslig oplevede jeg, at min hænder, læber og mave begyndte at ryste. Jeg kunne ikke styre det. Jeg oplevede varme og kulde, glæde og sorg. Jeg begyndte at græde meget,” sagde Josefa Pedersen bagefter til den norske journalist.

Den 23-årige Josefa Pedersen arbejder selv med healing og er spirituel underviser, men alligevel havde hun aldrig oplevet noget lignende, skriver BT.

Lørdag deltog Märtha Louise og Shaman Durek i brylluppet mellem prinsesse Benediktes datter Alexandra af Berleburg og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille i Sankt Jørgens Kirke ved Svendborg Sund, skriver BT.

Tirsdag den 21. maj var parret i Stavanger, hvor det planlagte kirke-arrangement var blevet aflyst. ”Jeg er meget skuffet over det,” udtalte Shaman Durek i et interview med TV 2 Nyhetskanalen.