Sømandsmissionen opruster med projektleder i nord

Anders Storgaard Sørensen

Anders Storgaard Sørensen er ansat som projektleder i Sømandsmissionen fra 1. juli 2019.

Han kommer fra en stilling som bestyrer på verdens nordligste sømandshjem i Aasiaat. Som projektleder bliver Anders’ primære opgave at være tovholder på renoverings- og udvidelsesopgaver på sømandshjemmene i Grønland. Herudover bliver han involveret i vedligeholdelsesprojekter på Aggershøj, Ærø.

Det er netop erfaringerne fra Grønland, han skal bruge i det nye job, når han får ansvaret for at koordinere og holde opsyn med byggerier ved sømandshjemmene deroppe i de kommende år.

Sømandsmissionens helhedsplan foldes ud over flere etaper, og der skal han styre byggeprocesserne fra møder med myndigheder og arkitekter, indhentning af tilbud, aftaler med håndværkere og til opfølgninger undervejs for at sikre, at ”gryden er i kog” og kvaliteten i top:

”Jeg har siden 2015 fået et godt kendskab til, hvilke udfordringer der er dels ved at arbejde i det grønlandske klima, dels med de kulturforskelle der er i forhold til lignende projekter i Danmark.

Jeg ved, at det er vigtigt med tålmodighed og forståelse for, at det ikke altid går lige efter tidsplanen. Er der fx leveret en forkert vare, går der måske to måneder, før den næste kan nå frem, og måske skal man ud i en ny løsning,” siger Anders Sørensen, der også har erfaring fra bygherre-funktioner herhjemme.

Samarbejde

Projektlederen vil have et tæt samarbejde med bestyrerne på de tre sømandshjem, som Sømandsmissionen driver i Grønland: ” Fra mig selv ved jeg, hvor vigtigt det er, at der netop lyttes til bestyrerne. Derfor er det også vigtigt for mig, at bestyrerne er tæt på forandringsprocessen. Man kan sige, at min opgave er at aflaste dem og sikre, at byggeprocessen foregår mere gnidningsfrit – der er ofte mange ubekendte – inkl. vejret,” forklarer han.

En af de første arbejdsopgaver bliver at udarbejde et projektkatalog for de kommende investeringer og tiltag i Grønland.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netop til sommer er det 50 år siden, Sømandsmissionen åbnede det første sømandshjem – i Sisimiut.